Peste 1000 de oameni prezenți la protestul inițiat de Suceava Educată și Bucovina Profundă, împotriva restricțiilor covid

Peste 1000 de persoane din municipiul Suceava și din împrejurimi au participat în această după amiază la protestul inițiat de asociațiile Suceava Educată și Bucovina Profundă. S-a crezut initial că aceste structuri ale societății civile ar lupta în principal pentru revenirea copiilor la școală, fiind și în spatele unor proteste în acest scop la care au participat cadre didactice și părinți de la Bosanci și din alte comune sucevene. S-a văzut însă că acest obiectiv a fost lăsat pe ultimul plan, revendicările punctate azi fiind mult mai importante, mergând până la demiterea și punerea sub anchetă penală a majorității politicienilor aflați la putere, începând cu președintele Klaus Iohannis.

Protestul a fost autorizat, cu condiția ca să fie respectate regulile impuse prin normele de limitare a extinderii pandemiei covid: purtarea măștii de protecție și respectarea dinstanței de siguranță între protestatari. Niciuna dintre aceste reguli nu a fost respectată, în mulțimea de manifestanți fiind rare cazurile în care se purta mască iar în cee ace privește distanțarea fizică, nici nu s-a pus problema.

Liderii celor două entități, Mircea Pușcașu de la Bucovina Profundă și Marius Cârneală de la Suceava Educată dar și alți invitați au ținut discursuri în care au detaliat motivele protestului. Jandarmii veniți să asigure desfășurarea în condițiile legii a manifestației  nu au prea avut cum să tempereze entuziasmul participanților. Jurnaliștii prezenți la datorie, pentru consemnarea evenimentului, nu au fost nici ei bine primiți, alegându-se unii și cu câteva ghionturi  în coaste.   

Iată care sunt revendicările organizatorilor mitingului care s-a sfârșit după căderea întunericului, cuprinse într-un mesaj făcut public anterior:

 1. Încetarea tuturor restricțiilor și a stării de alertă. Implicit – eliminarea obligativităţii măștii , revenirea la învăţământ faţă în faţă
 2. Abrogarea legii carantinei, legea 55/2020, care îi dă drepturi dictatoriale lui Raed Arafat
 3. Renunțarea la politicile sanitare bazate pe obligativități și trecerea la cele bazate pe recomandări, care respectă libertatea individuală, protejarea celor vulnerabili prin oferirea de servicii și facilități, plus program național de profilaxie. În această ordine de idei cerem:

– Retragerea proiectului legii vaccinării obligatorii, PLx 399/2017

– Retragerea proiectului de lege care transformă Poliţia Militară în organ de represiune împotriva civililor

– Respingerea Pașaportului de vaccinare, instrument de presiune și segregare socială pe criterii medicale

– Anularea ordonanţei de urgenţă care desfiinţează malpraxisul – adoptată luni, 29 martie 2021

 1. Eliminarea oricăror interferențe ale diferitelor organisme ale statului cu Biserica și cu libertățile religioase
 2. Cerem ca Ministerul Sănătăţii și Colegiul Medicilor să accepte schemele de tratament aplicate cu succes atât de medici români cât și de medici străini, independent de recomandările OMS și redeschiderea spitalelor în vederea asigurării serviciilor medicale pentru bolnavii cronici
 3. Cerem să înceteze executarea necondiţionată a ordinelor OMS (organizaţie aservită BigPharma) de către Ministerul Sănătăţii, precum și o analiză a deciziilor OMS în vederea continuării, condiționate sau nu, a colaborării cu această organizație.
 4. Demiterea și anchetarea tuturor celor responsabili pentru situația actuală, prin comiterea de abuzuri, acte de terorism mediatic, fraude, mascarea conflictelor de interese, crime împotriva umanității, terorism de stat, trădare conform art 394-398 din Codul Penal, răspândire de informații false. Printre aceștia se numără: Klaus Werner Iohannis, Raed Arafat, Florin Cîțu, Vlad Voiculescu, Ludovic Orban, Nelu Tătaru, Marcel Vela, Lucian Bode, Vlad Gheorghiță, Adrian Streinu-Cercel, Alexandru Rafila, Virgil Musta, Carmen Dorobăț ș.a.

Întrucât suntem perfect conștienţi că acestea reprezintă doar soluţii de moment, cerem imperativ:

 1. Schimbarea mecanismului electoral prin adoptarea unei noi legi electorale, bazată pe principii de transparență, competență și reprezentativitate reală, și care să mute centrul de putere dinspre partide înspre comunități.
 2. Alegeri anticipate organizate pe baza acestei noi legi electorale, care să asigure astfel schimbarea întregii clase politice actuale, dovedită în cea mai mare parte a fi incompetentă, vândută și slugarnică față de interesele străine.
 3. Elaborarea în cel mai scurt timp a unei Strategii de restaurare și dezvoltare națională, care să se scoată țara din dezastrul produs de incompetența și inconștiența clasei politice trădătoare.

Please follow and like us:

One thought on “Peste 1000 de oameni prezenți la protestul inițiat de Suceava Educată și Bucovina Profundă, împotriva restricțiilor covid

 • 14 noiembrie 2021 la 20:13
  Permalink

  Ca sa fie legal protestul, trebuiau sa fie 99 de participanți. De la 101 în sus trebuia aplicata legea. Fără ura și patima. Doar aplicata.. Asta ne deosebește de maimuțe.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *