Peste 1000 de sancțiuni contravenționale în valoare de 603.777 lei aplicate de polițiști în cea mai amplă acțiune cu efective sporite desfășurată în perioada 27 – 28.02.2020

În urma finalizării acțiunii cu efective sporite desfășurată în perioada 27 – 28.02.2020, sub coordonarea ofițerilor din cadrul Direcției Rutiere – IGPR, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul I.P.J. Suceava precum şi poliţiştii rutieri din cadrul I.P.J. Bistriţa-Năsăud, I.P.J. Iaşi, I.P.J. Neamţ, IPJ Maramureș şi I.P.J. Botoşani au executat acţiuni punctuale, în sistem integrat, în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc rutier şi criminogen ridicat.

Peste 120 de polițiști au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, fiind verificate peste 1000 de vehicule.

Au fost aplicate 1.136 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 603.777 lei.

Au fost ridicate 67 de permise de conducere pentru viteză, alcool, depășiri neregulamentare și alte abateri.

Starea tehnică a vehiculelor a fost o prioritate a polițiștilor, fiind reținute 44 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au constatat în flagrant 4 infracțiuni, toate la regimul rutier.

   Exemple:

Un conducător auto a fost depistat efectuând transport rutier de marfă (20 mc lemn rotund molid) fără a deține licență de transport sau certificat de transport în cont propriu.

A fost sancționat contravențional de polițiști cu amendă de 9000 lei conf. art. 3 din HG 69/2012 și s-au retras plăcuțele și certificatul de înmatriculare.

Un bărbat a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoutilitar  și efectua transport rutier de marfă (material lemnos) pe strada Centurii din comuna Șcheia, efectuând activități de transport rutier de marfă și utilizând alt card tahograf decât cel emis conducătorului auto. 

A fost sancționat contravențional conform OG 37/2007 cu amendă în valoare de 9.000 lei.

Un conducător auto a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un microbuz și transporta 37 persoane într-un autovehicul cu o capacitate de 14+1 locuri.

A fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor HG 69/2012cu amendă de 9000 lei.

Astfel de acțiuni cu efective sporite, desfășurate în colaborare cu structurile de poliție rutieră din județele învecinate vor continua, siguranța rutieră fiind o prioritate.

  Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă şi consumul de alcool generează accidente cu urmări din cele mai grave!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *