PESTE 1100 DE AMENZI DATE DE POLIȚIȘTII SUCEVENI SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ

În perioada 18.06-24.06.2018, conform unui comunicat al IPJ, poliţiştii suceveni nu au înregistrat acte grave de tulburare a ordinii și liniștii publice şi nici evenimente cu impact negativ asupra siguranței cetăţenilor dar au administrat în acest interval 1167 de amenzi.
Potrivit comunicatului de presă, ”Pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, la nivelul judeţului au acţionat, zilnic, 69 de patrule de menţinere a ordinii şi liniştii publice. S-a asigurat intervenția la 379 de evenimente, 291 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112 şi au fost constatate 203 infracțiuni”.

În această perioadă au acţionat zilnic 9 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Poliţiştii au reținut 88 de permise de conducere (11 pentru alcool, 25 pentru viteză excesivă și 52 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras 33 de certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

Au fost aplicate 1.167 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (976) au fost aplicate la regimul rutier, 128 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar 63 pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 537.730 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 19.362 lei, fiind indisponibilizate şi bunuri în valoare de 1.831.
Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, au fost prinşi în flagrant 22 de autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de 11 persoane.
În aceeaşi perioadă au fost depistate 7 persoane urmărite la nivel naţional şi o persoană urmărită internaţional.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.