Peste 12.500 de spectatori au vizitat Cetatea de Scaun și Muzeul Satului Bucovinean, în zilele de Paște. Punctul principal de atracție: evenimentele Paștele în Bucovina, din Muzeul Satului

După ce s-a tras linia, după terminarea evenimentelor din cadrul programului Paștele în Bucovina,  găzduit în principal în incinta Muzeului Satului Bucovinean,  a fost făcut public și  bilanțul vizitatorilor în perioada sărbătorilor Pascale, 28 aprilie – 1 mai la Cetate și la Muzeul Satului. 12.679 de turiști au vizitat  Cetatea de Scaun și Muzeul Satului Bucovinean în cele 4 zile de sărbătoare a Paștelui, coroborată cu ziua de 1 Mai.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Serviciul relații publice și evenimente muzeale din cadrul Muzeului Bucovinei, Cetatea de Scaun,  în cele patru zile,  a  fost vizitată de 7905 persoane iar Muzeul Satului Bucovinean a primit 4774 de oaspeți care au vizitat obiectivele turistice.

În comunicat se arată că,  prin programul Paștele în Bucovina, în Muzeul Satului Bucovinean  au fost primiți 2295 de spectatori, care au beneficiat de intrare gratuită la manifestările ce au fost organizate în cadrul programului mai sus amintit.

Spre comparație, reprezentanții muzeului au punctat că în prima zi a Paștelui Ortodox,  28 aprilie, la Cetatea de Scaun au fost 1634 de vizitatori.

Este un semnal bun pentru sezonul turistic nou, în care Muzeul Bucovinei este pregătit cu oferta deja cunoscută: Cetatea de Scaun, Muzeul Satului Bucovinean, Muzeul de Istorie, Muzeul de Științe ale Naturii, Muzeul Etnografic- Hanul Domnesc, casele memoriale din județ etc. să fie și mai bine apreciate de cei care vor vizita județul Suceava în acest an. și vor participa la manifestările organizate de Muzeul Bucovinei anul acesta.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.