ActualitateCultural

Peste 1200 de participanți la concertul Ovidiu Lipan Țăndărică și la celelalte manifestări din Muzeul Satului Bucovinean, în prima zi de Paște

Prima zi de Paște a fost un prilej deosebit pentru localnici dar și pentru turiștii veniți la Suceava  de a sărbători la Muzeul Satului Bucovinean, acolo unde Consiliul Județean Suceava prin Muzeul Național al Bucovinei și Centrul Cultural Bucovina au organizat una dintre cele mai reușite suite de manifestări din cadrul programului ”Paște în Bucovina din ultimii ani” din ultimii ani.

De la ora 12.00, la Biserica Vama din Muzeul Satului, a fost oficiată Slujba de Învierea Mică, urmată de sfințirea coșurilor pascale. A fost prezent la slujbă și la ritualul de sfințire a bucatelor președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur cu soția, Ana Ilca Mureșan, copii, tineri și mai puțin tineri din tot județul.

Au urmat concerte de bătut toaca, s-au ciocnit ouă iar mai multe grupuri artistice din județ au oferit un spectacol deosebit de interpetare a cântecelor religioase pascale.

A urmat concertul de toacă al maestrului Ovidiu Lipan Țăndărică, revenit la Suceava după trei ani, dar nu singur, ci însoțit de fanfara ”Shukar” din comuna Zece Prăjini precum și de talentata interpretă de muzică populară, originară din Rădășeni, Mihaela Apostol.Chiar dacă soarele nu a strălucit prea mult, vremea a fost îngăduitoare cu publicul invitații și organizatorii astfel încât ploaia nu a venit decât înspre seară, după terminarea manifestărilor.

Vizitatorii s-au bucurat în plus de oportunitatea oferită de Muzeul Satului Bucovinean în care astăzi intrarea a fost liberă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *