Peste 1300 de sancţiuni aplicate, patru persoane urmărite la nivel naţional depistate, măsuri preventive faţă de 10 persoane, în cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii suceveni în ultima săptămână

În perioada 15.07 -21.07.2019, poliţiştii suceveni au acţionat zilnic pentru pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment. Urmare a activităților desfășurate și a măsurilor dispuse, nu au fost înregistrate acte grave de tulburare a ordinii și liniștii publice şi nici evenimente cu impact  negativ  asupra siguranței cetăţenilor.

 Polițiștii au acționat zilnic pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, asigurând intervenția la 421 de evenimente,  320 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112. Au fost constatate 209 infracțiuni, dintre care 30 la regimul siguranței rutiere, o faptă de natură economică și 178 de infracțiuni de altă natură.

De asemenea,  în această perioadă, au acţionat zilnic 9 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Poliţiştii au reținut 134 de permise de conducere (23 pentru alcool, 49 pentru viteză excesivă și 62 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras  51 de certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

Au fost aplicate 1378 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (1301) au fost aplicate la regimul rutier, 52 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar  25  pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de  574.715 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 38.885 lei.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor,  au fost depistate  4  persoane urmărite la nivel naţional și au fost dispuse măsuri preventive faţă de  10 persoane.

Având în vedere evenimentele preconizate şi situaţia operativă înregistrată în anii trecuţi, poliţiştii vor acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *