PESTE 1400 SANCŢIUNI CONTRAVENŢIONALE APLICATE DE POLIŢIŞTI SUCEVENI ÎN PERIOADA 03 – 09 SEPTEMBRIE 2018. 1237 SANCŢIUNI AU FOST APLICATE LA REGIMUL RUTIER, 135 PENTRU ACTE DE TULBURARE A ORDINII ȘI LINIȘTII PUBLICE, IAR 48 PENTRU FAPTE DE ALTĂ NATURĂ

În perioada 03.09 – 09.09.2018, poliţiştii suceveni au acţionat zilnic pentru pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment. Urmare a activităților desfășurate și a măsurilor dispuse, nu au fost înregistrate acte grave de tulburare a ordinii și liniștii publice şi nici evenimente cu impact negativ asupra siguranței cetăţenilor.

Pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, la nivelul judeţului au acţionat, zilnic, 86 de patrule de menţinere a ordinii şi liniştii publice. S-a asigurat intervenția la 382 de evenimente, 291 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112 şi au fost constatate 209 infracțiuni.

De asemenea, în această perioadă, au acţionat zilnic 9 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Poliţiştii au reținut 101 permise de conducere (10 pentru alcool, 35 pentru viteză excesivă și 56 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras 31 de certificate de înmatriculare.
Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

Au fost aplicate 1.420 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (1237) au fost aplicate la regimul rutier, 135 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar 48 pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 673.945 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 9.018 lei.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, au fost prinşi în flagrant 25 de autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de 7 persoane.
În aceeaşi perioadă au fost depistate 4 persoane urmărite la nivel naţional.
Având în vedere evenimentele preconizate şi situaţia operativă înregistrată în anii trecuţi, poliţiştii vor acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *