Peste 150 de metri cubi de lemn lipsă într-un depozit al unei firme de la Pojorâta. Alte încălcări ale legislației silvice, constatate de polițiști săptămâna aceasta

La 10.04.2019, polițiștii Biroului Combaterea Delictelor Silvice Suceava, în cooperare cu specialiştii Gărzii Forestiere Suceava, au desfăşurat activităţi specifice pe raza județului  pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii silvice.

Astfel, în urma controlului  efectuat unei societăți comerciale cu sediul social în comuna Sadova, punct de lucru comuna Pojorâta, echipa de control a constatat faptul că agentul economic nu deține în depozitul de materiale lemnoase, cantitatea de 153,21 m.c. lemn rotund de esență rășinoase. Totodată, s-au constatat și alte încălcări ale normelor legale cu privire la raportarea datelor în aplicațiile informatice și completarea formularelor cu regim special, motiv pentru care, s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății în cauză, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea  valorică a cantităţii de 153,21 m.c. lemn rotund rășinoase, în valoare de 31.533 lei.

În jurul orei 11.10, echipa de control a oprit pentru controlpe raza comunei Pojorâta, autoutilitara condusă de un bărbat de 29 de ani, din comuna Fundu Moldovei, care transporta în baza aceluiași aviz de însoțire, cantitatea de 13,945 m.c. lemn rotund de esență rășinoase. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de circa 5.000 lei, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.

În jurul11.00, pe raza comunei Mălini, a fost depistat un bărbat de 33 de ani din municipiul Fălticeni, în timp ce transporta cu autoutilitara, în mod repetat, în baza aceluiași aviz de însoțire, cantitatea de 6,55 m.c. lemn de foc din specia fag. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de circa 1.000 lei, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *