Peste 160 de lucrători ai serviciilor pentru situații de urgență la datorie, în perioada Sărbătorilor de iarnă

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bucovina” Suceava, a transmis printr-un comunicat de presă că în perioada Sărbătorilor, zilnic, peste 160 de salvatori suceveni vor fi la datorie.

În scopul prevenirii evenimentelor care pot umbri sărbătorile de iarnă, ISU Suceava a întreprins măsuri suplimentare de protecție pe linia securității la incendiu la obiectivele care reunesc un număr mare de participanți.
Astfel, de la începutul lunii decembrie, inspectorii de prevenire au intensificat controalele la spațiile de cazare, spații de alimentație publică care organizează mese festive cu prilejul sărbătorilor de iarnă de Crăciun.

În plan operațional, zilnic, în perioada Sărbătorilor, peste 160 de pompieri, cu 25 de autospeciale de stingere și 5 autoscări mecanice, vor asigura intervenția imediată în caz de urgență, la nivelul județului.
Totodată, pentru răspunsul la eventuale urgenţe medicale, vor fi disponibile 11 echipaje SMURD de asistență medicală de urgență, prim-ajutor calificat și terapie intensivă, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM) și 6 echipaje de descarcerare.
De asemenea, în minivacanțele de Crăciun și de Anul Nou, echipaje operative de pompieri și paramedici vor fi dislocate în apropierea lăcașurilor de cult, unde se desfășoară slujbe religioase cu prezență semnificativă.

Recomandări

Reamintim că cele mai multe incendii la locuințe au drept cauză coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni, precum și mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate.
Pentru a preveni producerea unor incendii, nu aprindeţi artificii sau lumânări în bradul de Crăciun sau în apropierea materialelor care pot lua foc.
De asemenea, este important să nu amplasaţi bradul de Crăciun în apropierea unor surse de căldură, precum sobe, calorifere ori alte mijloace de încălzire;
În situația în care părăsiți locuința, decuplați aparatele electrice, iar dacă vă cazaţi în structuri de primire turistice, familiarizaţi-vă cu traseele căilor de evacuare din incinta acestora.
Totodată, recomandăm părinţilor supravegherea permanentă a micuţilor lor, pentru a fi eliminată posibilitatea ca aceştia să utilizeze petarde, artificii sau alte obiecte periculoase.

ISU Suceava atrage atenția organizatorilor de evenimente cu aflux de persoane asupra principalelor aspecte pe care aceștia trebuie să le aibă în vedere, respectiv:
• respectarea capacității maxime de utilizatori ai spațiului în care se desfășoară evenimentul;
• asigurarea măsurilor privind evacuarea utilizatorilor în cazul producerii unei situații de urgență;
• asigurarea funcționării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor din dotarea spațiului respectiv;
• instruirea personalului cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor și care asigură intervenția la locul de muncă.

”Nu în ultimul rând, dorim să mulțumim jurnaliștilor pentru buna colaborare și să le transmitem, atât lor, cât și tuturor cetățenilor, Sărbători Fericite alături de cei dragi și un An Nou liniștit, cu reușite depline!”

Transmitem și noi, ziarul online Suceava smartpress, lucrătorilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bucovina” al județului Suceava să aibă zile liniștite în această perioadă, fără evenimente deosebite și mulțumiri purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, neobositul prieten al nostru, Alin Găleată.

LA MULȚI ANI!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *