Peste 180 de pompieri suceveni pregătiți să intervină, dacă va fi nevoie, în perioada Paștelui Catolic. Comunicat

Peste 180 de pompieri militari suceveni vor fi, zilnic, la datorie în acest sfârșit de săptămână! În perioada sărbătorilor prilejuite de Paștele Catolic, ISU Suceava va monitoriza permanent evoluția dinamicii din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

Zilnic, echipajele de pompieri care încadrează 75 de mijloace tehnice sunt pregătite să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții. Răspunsul la urgenţele medicale este asigurat prin intermediul celor 25 de echipaje SMURD, dintre care 10 echipaje care încadrează ambulanțe B2, un echipaj pentru unitatea TIM (terapie intensivă mobilă), un alt echipaj pentru ATPVM (autospeciala pentru transport personal şi victime multiple), precum și 13 echipaje care încadrează autospecialele cu accesorii pentru descarcerare.

În Noapte de Înviere, în căminul credincioșilor catolici va arde lumina de Paște. Cu acest prilej, recomandăm cetățenilor să respecte câteva reguli simple pentru a nu deveni victime ale incendiilor. Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse! Ne dorim să vă bucurați de această Sărbătoare importantă, fără evenimente care să vă pună viața în pericol!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *