Mopan Suceava
Actualitate

Peste 20 metri cubi material lemnos confiscat de polițiști în doar patru ore de control în trafic, la Gura Humorului și Cornu Luncii

La data de 31.03.2022, în baza datelor şi informaţiilor deţinute în cadrul Planului de Acţiune “Scutul Pădurii”, polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol împreună cu ingineri silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au efectuat activități de control pe raza jud. Suceava, pe linia respectării prevederilor legale privind transportul materialelor lemnoase.

La ora 04.30, în Gura Humorului, a fost identificată in trafic o autoutilitară care transporta material lemnos, respectiv cherestea rășinoase. Conducătorul auto din Plutonița, a declarat faptul că nu deține documente de proveniență pentru materialul lemnos. In continuare, s-a procedat la interogarea aplicației informatice pe linie de silvicultură SUMAL CONTROL, ocazie cu care s-a constatat faptul că pentru autoutilitară nu a fost generat niciun aviz de însoțire a materialului lemnos valabil in data de 31.03.2022, motiv pentru care autoutilitara a fost condusă la sediul Cantonul Silvic Izvor din cadrul Ocolului Silvic Gura-Humorului unde specialiștii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos rezultând un volum total de 3,67 mc cherestea rășinoase.

În cauză, s-a dispus sancționarea contravențională, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea fizică a cantității de 3,67 mc cherestea rășinoase care a fost predată în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Gura-Humorului.

La ora 05.40,  în Gura Humorului, a fost identificat in trafic ansamblu auto format din cap tractor și semiremorca care transporta material lemnos, respectiv cherestea  rășinoase. Conducătorul auto din Dragoșa a prezentat pentru control avizul pentru capul tractor pentru cantitatea de 15,165 mc cherestea rășinoase și avizul pentru semiremorca pentru cantitatea de 19,566 mc cherestea rășinoase. Întrucât existau suspiciuni cu privire la volumul de material lemnos transportat, autoutilitara a fost condusă la sediul Cantonului Silvic Izvor din cadrul Ocolului Silvic Gura-Humorului, unde specialiștii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos rezultând un volum total 18,449 mc cherestea rășinoase pe capul tractor, cu 3,284 mc cherestea rășinoase in plus fată de volumul înscris in avizul de însoțire și un volum total de 23,131 mc cherestea rășinoase pe semiremorca, cu 3,565 mc cherestea rășinoase în plus fată de volumul înscris în avizul de însoțire.

S-a dispus sancționarea contravențională aplicându-se 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității totale de 6,849 mc cherestea rășinoase în valoare totală de 5.958 lei.

La ora 06.20, în comuna Cornu Luncii, a fost identificată în trafic o autoutilitară care transporta material lemnos, respectiv cherestea  rășinoase. Conducătorul auto din loc. Slatina,  jud. Suceava a prezentat pentru control avizul pentru cantitatea de 4,80 mc cherestea rășinoase. Întrucât existau suspiciuni cu privire la volumul de material lemnos transportat, autoutilitara a fost condusă la sediul Ocolului Silvic Mălini, unde specialiștii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos rezultând un volum total 10,449 mc cherestea rășinoase, cu 5,649 mc cherestea rășinoase in plus fată de volumul înscris in avizul de însoțire.        

 În cauză, s-a dispus sancționarea contravențională cu amendă în valoare de 4.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 5,649 mc cherestea rășinoase în valoare totală de 4.914,63 lei conform O.M. 119/2022.

La ora 08.15, in Gura Humorului, a fost identificată in trafic o autoutilitară care transporta material lemnos, respectiv buștean de gater rășinoase. Conducătorul auto din Negrileasa, a declarat faptul că nu deține documente de proveniență pentru materialul lemnos. In continuare, s-a procedat la interogarea aplicației informatice pe linie de silvicultură SUMAL CONTROL, ocazie cu care s-a constatat faptul că pentru autoutilitară, nu a fost generat niciun aviz de însoțire a materialului lemnos valabil in data de 31.03.2022, motiv pentru care autoutilitara a fost condusă la sediul Cantonul Silvic Izvor din cadrul Ocolului Silvic Gura-Humorului unde specialiștii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos rezultând un volum total de 4,93 mc buștean de gater rășinoase.

S-a dispus sancționarea contravențională a șoferului cu amendă în valoare de 4.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea fizică a cantitătii de 4,93 mc buștean de gater rășinoase care a fost predată în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Gura-Humorului.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *