Peste 200 de metri cubi de lemn deținut ilegal confiscat de polițiști de la firme din Marginea, Volovăț și Sucevița.

În zilele de 02 și 03.12.2021, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice și ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice – Serviciul Ordine Publică, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Pojorata, Poliției Orașului Dolhasca şi specialişti din cadrul Gărzii Forestiere au organizat şi desfăşurat o acţiune de pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilicite privind exploatarea, transportul, debitarea şi comercializarea materialului lemnos.

 Acţiunea a vizat agenţi economici de pe raza judeţului Suceava, zona Marginea /Volovăț / Sucevița despre care se deţineau date că săvârşesc ilegalităţi în domeniul achiziţiilor, prelucrării şi comercializării materialului lemnos cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului.

Au fost efectuate verificări și controale la 10 societăți comerciale, fiind aplicate 11 sancțiuni contravenționale la legea nr.171/2010 în valoare de 37.000 lei.

Au fost confiscați 211,71 mc material lemnos în valoare de cca. 47.000 lei

 

Totodată, s-a acționat și pentru probarea activității infracționale în mai multe cauze privind infracțiuni la regimul silvic. Astfel, au fost continuate verificările privind o sesizare din data de 02.12.2021 cu privire la faptul că autori necunoscuți au tăiat și sustras un număr de 5 arbori, specia molid din Fondul Forestier al Cantonului Silvic Isachia, din cadrul Ocolului Silvic Gura Humorului.

La data de 03.12.2021, în baza solicitării organelor de poliție și a încheierii emisă de către Judecătoria Gura Humorului s-a procedat la efectuarea de percheziții domiciliare în vederea identificării materialului lemnos reclamat sustras.

Cu această ocazie polițiștii sprijiniți de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale – IPJ Suceava  au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară la domiciliile a trei bărbați sat/com Capu Câmpului.

La locuințele percheziționate a fost identificată și ridicată cantitatea de 2,81 mc lemn gater molid, respectiv 1,30 mc lemn gater molid, materialul lemnos fiind predat lucrătorilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Gura Humorului.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”tăiere fără drept de arbori” și „furt de arbori”.     

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.