Mopan Suceava
Actualitate

Peste 300 de intervenții ale polițiștilor la evenimente în perioada asociată Revelionului 2022/2023

IPJ Suceava a anunțat că numărul poliţiştilor suceveni care au acţionat în stradă, în perioada 29 decembrie 2022 –02.01.2023, a fost suplimentat, în vederea asigurării un climat de ordine şi siguranţă publică dar și pentru realizarea intervenției prompte la evenimente.

În perioada premergătoare dar și în zilele următoare Revelionului, peste 250 de poliţişti suceveni au fost la datorie, zilnic, în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, astfel încât toţi cetăţenii să îşi petreacă sărbătorile în linişte.

Poliţiştii suceveni au acţionat pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi au intervenit prompt atunci când au fost sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Urmare a prezenței active a polițiștilor, în perioada 29.12.2022 – 01.01.2023 (și până la acest moment) nu s-au înregistrat evenimente grave, accidente rutiere cu persoane decedate sau rănite grav și nici infracțiuni grave cu violență, infracțiuni contra patrimoniului sau acte grave de tulburare a ordinii și liniștii publice.

În această perioadă, polițiștii suceveni au intervenit la 313 evenimente, 252 dintre acestea fiind sesizate prin SNUAU 112.

Polițiștii au desfășurat 58 de acțiuni punctuale pentru creșterea gradului de siguranță publică.

Pentru neregulile constatate în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, au fost aplicate 310 sancțiuni contravenționale, în valoare de 211.615 de lei.

De asemenea, polițiștii au reținut 43 de permise de conducere și au retras 11 certificate de înmatriculare.

Tot în această perioadă (29.12.2022 – 01.01.2023) au fost constatate 135 de infracțiuni, în toate situațiile fiind întocmite dosare penale ce urmează a fi soluționate prin unitățile de parchet competente.

Polițiștii suceveni reamitesc faptul că acțiunile preventive și combative privind consumul de alcool și substanțe psihoactive la volan, vor continua și în perioada următoare, polițiștii rutieri vor acționa cu autospecialele dotate cu echipamente de măsurare a vitezei, aparate alcooltest și drugtest, pe drumurile europene, naționale și județene.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *