Peste 32.000 pachete cu țigări de contrabandă, depistate în trafic de polițiști în portbagajul unui bucureștean, între Marginea și Sucevița

În urma unei acţiuni organizate în trafic  polițiștii suceveni au identificat un autoturism în care erau transportate aproape 130.000 de bucăţi ţigarete de contrabandă (circa 32.000 de pachete). Ţigările au fost confiscate și autoturismul în valoare de cca. 12.000 lei a fost indisponibilizat. 

La 07.05.2020, ora 09:25, în cadrul activităților dispuse în cadrul planului propriu de măsuri al Poliției Municipiului Rădăuți, echipajul din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, în punctul fix de la intersecția DN 17A cu DC Voievodeasa, de pe raza comunei Sucevița, a observat un autoturism care se deplasa pe DN17A, direcția de deplasare fiind Marginea – Sucevița.

Echipajul de poliție a procedat la interceptarea și urmărirea autoturismului, care inițial a mărit viteza de deplasare, pe o distanță de aprox.1,5 km, oprindu-l regulamentar pe DN 17A, în dreptul Bisericii ortodoxe.

Autoturismul era condus de către un bărbat în vârstă de 34 ani, din municipiul București. S-a procedat la efectuarea controlului asupra autoturismului, ocazie cu care s-a constatat că în portbagaj se aflau mai multe pachete de țigarete de proveniență extracomunitară pentru care șoferul nu a putut prezenta proveniența legală.

Autoturismul a fost condus la sediul SPR 3 Marginea unde s-a procedat la la efectuarea controlului amănunțit, ocazie cu  care, în portbagaj a fost descoperită cantitatea de 129.180 bucati țigarete fără timbru fiscal.

 Întreaga cantitatea de țigări în valoare de circa 77.500 lei a fost confiscată iar autoturismul în valoare de circa 12.000 lei a fost indisponibilizat la sediul Poliției Municipiului Rădăuți.

În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă” pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *