Peste 36.000 pachete cu țigări confiscate la frontiera româno-ucraineană, în județul Suceava, la sfârșitul săptămânii trecute

Polițiștii de frontieră au descoperit și confiscat, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret și la ”frontiera verde”, peste 36.000  pachete cu țigări, în valoare de 415.530 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din România, a transmis comisarul șef Ilie Poroch Serițan, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava.

Astfel,  în data de 05.05.2019, în jurul orei 17.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, un bărbat cu dublă cetăţenie româno-ucraineană A.I., în vârstă de 36 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Polonia.

Existând suspiciuni că bărbatul transporta țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, persoanei și bagajelor.

A fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în portiere, podul pedalier şi în bara de protecţie spate ale autoturismului, cantitatea de 900 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare totală de 1.350 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

În aceeaşi zi, în jurul orei 05.30, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Straja, județul Suceava, mai multe persoane care transportau, în spate, colete voluminoase spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean.

Au fost anunțate despre caz autoritățile de frontieră ucrainene, iar în urma cercetării zonei, pe teritoriul românesc, au fost descoperite mai multe colete care conțineau cantitatea de 28.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 327.600 de lei.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activități  infracționale, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiași sector au descoperit cu o zi înainte  mai multe colete care conțineau țigări de contrabandă, acestea au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.400 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 86. 580 lei au fost ridicate în vederea confiscării,     iar în continuare se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și în vederea documentării întregii activități infracționale.

În total, valoarea țigărilor de contabandă pentru care s-a oprit intrarea în România din Ucraina este de peste 415 mii de lei.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *