Actualitate

Peste 36 metri cubi de lemn fără proveniență legală, confiscați de polițiști la Voitinel și Putna

IPJ Suceava a anunțat că ieri, 16 iunie, în cadrul Planului Comun de Acţiune “Scutul Pădurii” polițiști de la Serviciul Ordine Publică – Biroul Protectia Fondului Forestier si Piscicol împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase la o societate de profil din comuna Voitinel

În urma efectuării balanței dintre stocurile scriptice raportate in SUMAL 2.0 și stocurile faptice de material lemnos inventariate în depozitul societății, s-a constatat faptul că operatorul economic deține în depozitul societății cantitatea totală de 21,93 mc material lemnos (cherestea răsinoase, lemn foc fag si frasin si lemn lucru anin) fără documente de proveniență legală. De asemenea, s-a constatat faptul că operatorul economic nu deține în depozitul societății cantitatea totală de 11,23 mc material lemnos (lemn de foc răsinoase si paltin).

Totodată, s-a constatat faptul că operatorul economic nu a împrejmuit depozitul societății conform legislației silvice în vigoare si nu respectă modul de efectuare a fotografiilor si modul de operare a datelor în aplicația informatică SUMAL 2.0.

Polițiștii au dispus sancţionarea contravenţională a societății, aplicându-se 5 sancţiuni contravenționale in valoare totală de 15.000 lei iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii totale de 33,16 mc material lemnos in valoare de 11.593 lei.

În aceeași zi, pe la ora 20.15, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau serviciul de patrulare, pe raza comunei Putna, județul Suceava au oprit pentru control, o autoutilitară care circula pe DN 2 H din localitate, transportând material lemnos respectiv buștean gater și care era condusă de un bărbat domiciliat în comuna Putna, județul Suceava.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că șoferul nu posedă aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat. Din acest motiv, transportul a fost condus la F.P.L. Putna – Ocolul Silvic Putna unde s-a solicitat sprijinul unui tehnician silvic care în urma inventarierii materialului lemnos a stabilit faptul că în autoutilitară era transportată cantitatea de 3,37 m.c. buștean gater, în valoare de 1968,08 lei.

Șoferul a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *