Peste 50 de proiectile din al doilea război mondial, descoperite la Broșteni, într-o organizare de șantier

În seara zilei de  21 august, după  ora 18.00, polițiștii Poliției orașului Broșteni au fost sesizați prin 112 de către un localnic, despre faptul că pe strada Neagra din oraș a găsit pe un teren mai multe proiectile neexplodate.

Polițiștii au aflat că în timp ce efectua lucrări de curăţare a terenului cu un excavator în curtea societăţii pe care o administrează,  au fost  identificate un număr de 8 proiectile neexplodate, motiv pentru care a asigurat zona respectivă şi a apelat 112 pentru a solicita sprijinul autorităților.

La faţa locului s-a deplasat o echipă pirotehnică din cadrul ISU ”Bucovina” Suceava, care în urma operaţiunilor specifice la faţa locului, au identificat un număr de 50 bucăţi proiectil exploziv calibru 76 mm şi un număr de 3 bucăţi proiectil perforant calibru 105 mm. 

De la faţa locului, lucrătorii din cadrul ISU Suceava au ridicat un număr de 50 de proiectile explozive calibru 76 mm şi cele 3 proiectile perforante calibru 105 mm, care au rămas în pază şi securizarea echipajelor de jandarmi şi poliţie până azi,  22.08.2019, când echipa din cadrul ISU Suceava îşi va încheia misiunea de asanare pirotehnică.     

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *