Actualitate

Peste 600 de participanți la cea de-a V-a ediție a Crosului Sucevei. De la anul, competiția se va desfășura în primăvară (galerie foto)

Pe parcursul zilei de astăzi s-a desfășurat în municipiul reședință de județ cea de-a V-a ediție a Crosului Sucevei organizat pe Primăria municipiului Suceava în parteneriat cu Asociația Județeană de Atletism.

Ideea de a amâna cu o săptămână organizarea acestei tradiționale de-acum competiții sportive a fost de bun augur. A fost programat inițial pentru data de duminică, 6 noiembrie. Dacă s-ar fi organizat atunci ,pe ploaie și pe frig, organizatorii  dar și participanții ar fi regretat. Pentru că astăzi, 13 octombrie,  vremea a fost frumoasă, cu nimic deosebită de o zi de vară iar sucevenii de toate vârstele au venit în număr foarte mare, să îmbrace tricourile albastre și să participe la întrecerea sportivă.

S-au înscris peste 600 de concurenți la suita de întreceri care au avut loc, ca și la edițiile anterioare, pe grupe de vârstă: copii între 8 și 13 ani, juniori și junioare între 14 și 19 ani,  seniori și senioare  între 20 și 26 de ani, seniori și senioare între 27-32 ani, seniori și senioare între 33-38 de ani,  seniori și senioare între 39 – 44 de ani, seniori și senioare între 45 – 49 de ani, veterani, peste 50 de ani.

Au fost și câștigători la fiecare categorie de vârstă dar cel mai mult a contat însuflețirea cu care cei peste 600 de concurenți au participat la competiție, cu dorința de a da tot ce este mai bun, de a face mișcare alături de alții, de a se bucura de o zi frumoasă de toamnă petrecută în aer liber, alergând pe traseul care a dat ocol centrului Sucevei.

Nu au fost probleme deosebite pentru organizatori dacă scoatem din calcul inerenta îmbulzeală la start a celor mai mici din concurenți iar la anul, a anunțat viceprimarul Lucian Harșovschi, ca reprezentant al Primăriei Suceava, ediția a VI-a a Crosului Sucevei se va desfășura în primăvară și se va introduce o probă nouă, destinată copiilor între 6 și 8 ani.

Dar iată declarația domniei sale:

”Ediția a V-a a Crosului Sucevei a fost un eveniment așteptat de către suceveni. Așa cum știți, a trebuit să-l amânăm o săptămână pentru că vremea a fost nefavorabilă. A fost o decizie bună și corectă. Vremea astăzi ține cu noi și sunt deja peste 600 de participanți înscriși. Este un eveniment deja de renume, ajuns la cea de-a V-a ediție. Din ce în ce mai mulți suceveni participă la acest Cros pentru că în primul rând mișcarea înseamnă sănătate. Un lucru benefic pentru organism.

Am anunțat după discuția avută cu cei de la Asociația Județeană de Atletism că acest Cros al Sucevei îl vom face de la anul în primăvară. Această decizie vine datorită faptului că în toamnă sunt foarte multe evenimente și noi a trebuit de multe ori să amânăm Crosul pentru a-i lăsa pe alții să-și organizeze evenimentele. La anul, Crosul Sucevei ediția a VI-a îl vom organiza în mai – iunie și sperăm ca sucevenii să vină în număr și mai mare. Sunt mai multe categorii de participanți de la copii până la cei mai în vârstă. Pentru data viitoare vom mai face o modificare pentru ca și copiii între 6 și 8 ani să poată să participe, să fie premiați  toți, să primească o diplomă, o cupă, să se bucure că au participat”, a transmis viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *