Peste 700 kilograme de artificii, în valoare de 60.000 de lei, confiscate din microbuzul unui sucevean

În cursul zilei de ieri, 11 decembrie, polițiștii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul S.I.C.E., împreună cu polițiști din cadrul SAESP și lucrători din cadrul I.J.J Suceava, au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului Suceava pe linia combaterii traficului ilicit cu ţigarete de provenienţă extracomunitară și verificării legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice sau juridice. Pentru completarea materialului probator au fost obținute și puse în executare un număr de 5 mandate de percheziție domiciliară și o percheziție a unui autovehicul.

În urma activităților procedurale derulate într-o autoutilitară Mercedes Sprinter au fost identificate și ridicate 660 kilograme de articole pirotehnice din categoria P1 și 59 kilogram. articole pirotehnice din categoria F3, toate având inscripția „Fireshow”, în valoare de 60.000 lei.

Față de proprietarul automobilului a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 5.000 lei pentru nerespectarea prev. Legii nr. 126/1995.

Cercetările vor fi continuate în cadrul dosarului penal fiind extinsă urmărirea penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de  „orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *