Peste 80.000 pachete țigări, transportate cu un microbuz al cărui șofer s-a făcut nevăzut, confiscate de polițiștii de frontieră sireteni, la Costișa

Ieri, 13.04.2021, în jurul orei 13.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului  Poliţiei de Frontieră Siret au observat la aproximativ trei  kilometri față de linia de frontieră, un microbuz marca Mercedes Benz Sprinter, înmatriculat în Marea Britanie, care se deplasa dinspre frontiera de stat către satul Costişa din comuna Frătăuții Noi.  

Polițiștii de frontieră au acționat pentru interceptarea şi oprirea autovehiculului în cauză, dar în cele din urmă maşina a fost descoperită abandonată, în curtea unui imobil din localitatea Costişa, în interiorul acesteia observându-se mai multe colete cu ţigări.

Microbuzul şi ţigările au fost transportate la sediul poliției de frontieră unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 80.960 pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență Duty Free şi Belarus.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 947.232 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar microbuzul înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 25.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități  infracționale sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.