Actualitate

Peste 8000 de pachete cu țigări de contrabandă interceptate de polițiști în două transporturi, la Fălticeni și Șcheia

Marți dimineață, pe la  ora 5.30, o  patrulă din cadrul Poliției Fălticeni a oprit pe bulevardul 2 Grăniceri din localitate un autoturism VW Golf.

În autoturism se aflau doi bărbați, Ion O. și Cristi I, cel de-a doilea în calitate de pasager.

Pentru că cei doi se comportau suspect, polițiștii au procedat la controlul autovehiculului, ocazie cu care în locul banchetei din spate și în portbagaj au fost identificate un număr de 500 cartușe de țigări, respectiv 2000 pachete Marlboro, 1000 pachete Marble, 1000 pachete Winston, 500 pachete Kent și 500 pachete Compliment, toate de proveniență Duty Free. Autoturismul și persoanele au fost conduse la sediul Poliției Mun. Fălticeni în vederea continuării cercetărilor.

Autoturismul și pachetele de țigări au fost ridicate de către organele de poliție în vederea continuării cercetărilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal față de Ioan O. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

S-a dispus trecerea cauzei la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, unde s-au continuat activitățile procedurale privind administrarea și completarea probatoriului în cauză, iar în urma audierii, față de Ioan O.a fost emisă ordonanță de reținere pentru o perioadă de 24 ore, începând cu orele 16:25, acesta fiind introdus în arestul IPJ.

Cantitatea de țigarete, în valoare de 79.520 lei a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul marca VW Golf în valoare de 20.000 lei, a fost indisponibilizat.

Cercetările vor fi continuate de către lucrătorii din cadrul IPJ Suceava- Serviciul de investigare a Criminalitătii Economice sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă urmând a se dispune procedural sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Tot ieri, pe la orele 13.20, două echipaje din cadrul Poliției municipiului Suceava – Biroul Rutier care efectuau activități de supraveghere și control trafic rutier pe raza comunei Șcheia, au oprit un alt autoturism, un VW Passat care circula dinspre Siret către Fălticeni

Autoturismul era condus de un bărbat de 42 ani, din comuna Cristești, județul Iași iar în interior polițiștii au găsit șase colete în care se aflau 3100 pachete țigarete, mărcile Kent, Marlboro și Ashima.

Polițiștii au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore a suspectului cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă care a fost de asemenea încarcerat în arestul IPJ.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *