Peste 9000 de pachete cu țigări, transportate cu cârca și cu drona, capturate de polițiștii de frontieră de la Brodina și Vicovu de Sus

În data de 8 iunie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina  au desfășurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de competenţă a sectorului.

Astfel, în jurul orei 20.30, un echipaj al poliției de frontieră a observat, la aproximativ 1,7 km de linia de frontieră, spre interiorul ţării, pe direcţia localităţii Falcău,  mai multe persoane care transportau colete voluminoase.

Grănicerii au acționat pentru oprirea grupului, au somat persoanele, însă acestea nu s-au oprit, au abandonat coletele şi au fugit spre interiorul localităţii.

Ulterior, poliţiştii de frontieră au descoperit la faţa locului cinci colete. Acestea au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 8.950 pachete cu țigări provenite din magazine de tip duty free, a căror valoare se ridică la suma de 104.715 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Pe de altă parte, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Vicovu de Sus în aceeași zi –  8 iunie a.c., în jurul orei 01.00, auzind un zgomot specific unui aparat de zbor de mici dimensiuni (dronă), au plecat în cercetarea zonei și au descoperit, pe malul  râului Siret, un colet care conţinea 500 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de peste 5.850 lei.

Si in acest caz, cercetările continuă  în vederea documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.