Peste o mie de participanți la evenimentele din prima zi de Paști de la Muzeul Satului Bucovinean  

Peste o mie de vizitatori au trecut astăzi poarta Muzeului Satului Bucovinean, pentru a se bucura de vremea frumoasă din prima zi de Paști dar și de evenimentele pregătite de Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural Bucovina și Muzeul Național al Bucovinei, toate realizate în cadrul programului ”Paștele în Bucovina”.
Începând cu ora 12.00, în Biserica Vama din incinta Muzeului Satului Bucovinean, a avut loc slujba Celei de-a Doua Învieri, unde corurile din Bosanci, Mălini și Salcea au intonat alături de vizitatorii credincioși cântările Pascale.
După slujbă, au fost sfințite coșurile cu merinde tradiționale din Bucovina aduse de credincioși, copii, tineri și nu numai, îmbrăcați în frumoase straie populare.
Mai apoi, alaiul a coborât către spațiul în care a fost amenajată scena pregătită pentru spectacolele care au urmat.
Au urcat pe scenă Tocașii Parohiei din Dumbrăveni, Corul Bărbătesc al Parohiei din Bosanci, Grupul Folcloric ”Obcina Stânișoarei” din Mălini, Tocașii Parohiei din Rotunda și Corul de Copii ”Ram de salcie”, al Parohiei din Salcea.
Gospodari din Mălini și Bosanci au împărțit publicului bucatele din coșurile sfințite.
A urmat concertul extraordinar al artistei Maria Buză, acompaniată de Taraful George Pătrașcu, care a delectat publicul cu melodii nemuritoare.
Frumoasă și sensibilă descrierea evenimentului, publicată pe pagina de facebook a Muzeului Satului Bucovinean, pe care o transmitem integral:

”Loc minunat, oameni frumoși, slujba celei de a doua Învieri, cântări pascale, sunete de toacă – profunde, sacadate, binefăcătoare ale tocașilor din Rotunda și Dumbrăveni, dangăte de clopote, copii fericiți, părinți relaxați, bucovineni frumoși, cântările inconfundabile ale corului bărbătesc al Parohiei din Bosanci , ale copiilor de la corul ”Ram de Salcie” al parohiei din Salcea, ale grupului folcloric ”Obcina Stânișoarei” din Mălini.
Iar la final, inconfundabila, nonconformista, extraordinara actriță, interpretă, artistă Maria Buză și taraful George Pătrașcu au făcut satul bucovinean să răsune de muzică și voie bună și pe cei peste o mie de oameni prezenți să simtă bucurie și bună stare.
Mulțumim, oameni dragi, pentru zilele frumoase pe care le petrecem împreună!”

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.