Petarde confiscate în piață la Rădăuți de la comercianți, dar și de minori din Vatra Dornei care au pornit prea devreme pocniturile

La 19.12.2020, lucrătorii din cadrul IPJ Suceava, în baza informaţiilor existente la nivelul serviciului şi a planului de acţiune „Foc de artificii 2020/2021”, au surprins în flagrant în apropierea pieţei agroalimentare din municipiul  Rădăuți pe o femeie de 43 ani din localitate care oferea spre vânzare, fără drept, un număr de 1.164 articole pirotehnice de diferite categorii.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de “orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, care urmează a fi soluţionat procedural, prin unitatea de parchet competentă.

Articolele pirotehnice menţionate,  în valoare de cca. 2.000  lei şi greutate de aprox. 25 kg , au fost ridicate în vederea continuării  cercetărilor.   

Tot ieri, în jurul orei 11.10, în cadrul planului de acţiune în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului Covid-19,  lucrători din cadrul Politiei municipiului Vatra Dornei și din cadrul Detașamentului nr. 4 Jandarmi Vatra-Dornei, au identificat doi băieți în vârstă de 14, respectiv 15 ani,  din localitate, care foloseau deja petarde din categoria P1,  interzise la deținere persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea  infracţiunii de “orice operatiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”,  ce urmează  a fi soluţionat  procedural.

Articolele pirotehnice cu emițător de sunet cu efect luminos tip FS1 din categoria P1 și o cutie cu 60 bucăți emițătoare de sunet din categoria P1, au fost  ridicate de la cei doi băieți în vederea continuării  cercetărilor.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *