Petreceri în pandemie, în ciuda restricțiilor, la Casa Baciu din Fundu Moldovei și la o pensiune din Pojorâta. Polițiștii au spart chefurile – o cumătrie și o aniversare – organizatorii fiind amendați cu câte 3000 de lei

În cursul zilei de sâmbătă, 8 noiembrie a.c., polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, în baza unui plan de acțiune propriu, au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară dispuse pentru prevenirea răspândirii virusului SARS – Cov 2, pe raza comunelor Sadova, Pojorâta și Fundu Moldovei, ocazie cu care au identificat pe raza comunei Fundu Moldovei, sat Colacu, zona Pârâul Colacului, într-o locație cu destinația spații de cazare aparținând S.C. MARICUȚ S.R.L. (Casa Baciu Colacu), administrată de Ion Ț. B., de 59 ani, mai multe persoane care participau la oficierea unei botez. Întrucât în interior se observa organizarea unei mese festive iar numărul persoanelor participante era mare, aproximativ 30, s-a solicitat întreruperea evenimentului. Persoanele prezente au părăsit locația, lucrătorii de poliție rămânând la fața locului până la plecarea tuturor participanților.

Cu ocazia intervenției a fost identificat Cosmin A., de 26 ani, persoană care a relatat că este tatăl copilului în cinstea căruia este organizată petrecerea și utilizează locația pentru o petrecere privată restrânsă fără a avea încheiat un contract cu proprietarul. S-a procedat la continuarea verificărilor, stabilindu-se cu certitudine faptul că Ion Ț. B. proprietarul pensiunii, i-a permis lui Cosmin A. să organizeze petrecerea în cauză, în baza unei înțelegeri verbale.  

Cosmin A. a fost sancționat contravențional conform art. 66 lit. d) din Legea nr. 55/2020, cu amendă în valoare de 3.000 lei.

De asemenea, cu ocazia verificărilor au fost identificate pe raza comunei Pojorâta, sat Pojorâta, pe drumul forestier Valea Șurii, într-o locație cu destinația spații de cazare aparținând unei persoane fizice, aproximativ 30-40 de persoane care participau la o petrecere aniversară atât în interiorul cât și în exteriorul locației, solicitându-se întreruperea evenimentului. Persoanele prezente au părăsit locația, polițiștii rămânând la fața locului până la plecarea participanților.

Cu ocazia intervenției a fost identificat organizatorul petrecerii, în persoana lui Andrei L. care a relatat faptul că își sărbătorește ziua de naștere și a închiriat locația pentru o petrecere privată restrânsă fără a avea încheiat un contract cu proprietarul acesteia.

Andrei L. de 26 ani, a fost sancționat contravențional conform art. 66 lit. d) din Legea nr. 55/2020, cu amendă în valoare de 3.000 lei. 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *