Pianul cel nou promis de Primărie pentru ediția din acest an a festivalului Lira de Aur va ajunge la Suceava abia spre toamnă. Cauza: votarea târzie a bugetului

Pianul cel nou, promis pentru ce-a de-a 40-a ediție a festivalului Lira de Aur nu va ajunge în timp util la Suceava. Explicația oferită de primarul Ion Lungu este aceea că bugetul s-a votat foarte târziu anul acesta și, chiar dacă procedurile de licitație au fost demarate,  mai durează până când costisitorul instrument va ajunge în magazia Primăriei. Pentru pianul mult așteptat  s-a prins în buget suma de 500.000 de lei și va fi instrumentul central al viitoare mini-filarmonice a Primăriei Suceava.

”Municipiul Suceava este principalul finanțator al Festivalului Lira de Aur, ediția 40. Am promis anul trecut că până la ediția din acest an vom avea un pian nou. Avem un pian nou dar care este pe drum. S-a aprobat târziu bugetul, avem prinsă suma de 500.000 de lei pentru un pian nou, și Liceul de Artă își cumpără un pian nou, tot cu bani de la Primărie. Dar dacă vorbim despre acel pian destinat festivalului Lira de Aur, el  va fi instrumentul central pentru viitoare mini-filarmonică a Primăriei, care va fi funcțională din toamnă. Este demarată procedura de licitație pentru acest pian nou și vom face o mini-filarmonică la Suceava începând din toamnă” a spus primarul Ion Lungu.  

Reamintim că anul trecut, mai mulți participanți la Festivalul  Lira de Aur s-au plâns că pianul pe care l-au avut la dispoziție era dezacordat.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *