Piața Mică se va muta provizoriu pe terenul defunctei fabrici de tricotaje ”Zimbru”. Modernizarea pieței, cu parcare subterană, va începe din toamnă

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a explicat cum se va desfășura operațiunea de modernizare a Pieței din cartierul George Enescu, Piața Mică, dacă astăzi vor fi aprobați în Consiliul  Local indicatorii tehnico-economici și studiul de fezabilitate pentru investiția care se prefigurează să se facă, în valoare de peste 10 milioane de lei și care va fi terminată în 24 de luni de la semnarea ordinului de execuție a lucrării. Aceasta va cuprinde precum s-a anunțat și o parcare subterană cu 59 de locuri dar și spații comerciale închise ce urmează a fi închiriate. În noua piață va fi căldură iarna dar și răcoare vara, dă asigurări municipalitatea.

El crede că într-un interval de două luni se vor putea desemna prin licitație operatorii pentru proiectare și ulterior pentru execuție a investiției. Asta înseamnă că, în septembrie, cel mai târziu în luna octombrie a acestui an, vor demara lucrările. El a explicat că după modernizare, vor trebui să dispară tarabele din spatele Pieței, unde se vând acum baterii, alte mici scule electrice sau mecanice,  șlapi, lenjerie, curele, portofele, etc.

Ion Lungu spune însă că se va găsi pentru Piața Mică o soluție temporară, municipalitatea urmând să închirieze un teren privat pentru a se asigura o funcționare temporară pentru comercianții care își desfășoară activitatea în zonă în perioada în care incinta va intra în organizare de șantier. Cât privește pe cei care au magazine, roată împrejurul Pieței, primarul Ion Lungu a explicat că aceștia sunt parteneri în proiect. ”În suma totală de 10 milioane de lei, cu 15% suntem în parteneriat cu acei privați. Au fost incluși în proiectul nostru iar fiecare vine cu cotă parte la Primărie. 15% din suma pe care am spus-o trebuie să o încasăm de la acei privați”, a explicat primarul Ion Lungu.

În ceea ce privește  locația provizorie a tarabelor din Piața Mică, pe perioada desfășurării lucrărilor de modernizare, aceasta ar urma să fie pe terenul din lateral, care a apaținut pe vremuri fostei fabrici de tricotaje Zimbru, de mult falimentată și demolată, care aparține acum unor oameni de afaceri din Suceava. Ion Lungu speră că discuțiile cu operatorii privați vor fi cu succes și se va putea amenaja temporar piața din cartierul George Enescu pe terenul acestora.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *