Piață volantă în parcarea Direcției Agricole, ”Din drag de Bucovina – #SIEU susțin satul romanesc”, sâmbătă, 4 septembrie

Sâmbată, 04.09.2021, ora 9.30 sucevenii sunt  invitați să participe la prima ediție a unei piețe volante inedite, organizate  de către Direcția pentru Agricultură Județeană Suceava, la sediul acesteia de pe bulevardul 1 Decembrie 1918 nr.3, Suceava (clădirea  dintre Metro si OMV),cu participarea unui prim grup de 14 producători locali.

Un comunicat de presă – invitație, a fost transmis de directorul executiv al Direcției pentru Agricultură Județeană Suceava, Elena Claudia Gogu.

În comunicatul de presă transmis, se arată că producătorii agricoli din județul Suceava, participanți la acest proiect inedit, vor oferi tot ceea ce au mai bun în grădinile, livezile ți pe câmpurile lor, celor care vor veni să își facă achizițiile pentru cămara de toamnă, în parcarea din fața Direcției Agricole.

Prezentăm în continuare conținutul invitației transmise de Elena – Claudia Gogu, directorul  Direcției pentru Agricultură Județeană Suceava:  

”Producătorii  ne  vor răsfăța cu legume proaspete produse în  Mitocul Dragomirnei  precum și cu legume de la Berchisesti de către un tânar „ diasporean“ proaspăt întors din străinatate, dar și cu produse provenind de la  Cooperativa Agricolă “Fermierii Bucovineni” din Comănești.

Ne vom putea delecta cu mure de la Cooperativa Agricolă “ Grădina cu mure” din Cajvana și  cu cele mai gustoase căpșuni produse  pe o suprafată de 10 ha de tânara familie Moloce din  Hurjuieni.

De asemenea o să găsim  uleiuri presate la rece, produse apicole, fructe aduse din Forăști de domnul Buzilă,  pâine și zacuscă de pește de la ²Băcania lui Bunelu², zacuscă, dulcețuri și siropuri din fructe de pădure preparate de către Loredana Chișciuc din inima Bucovinei de la Moldova Sulița și nu în ultimul rând minunatele produse de patiserie de la “ Meștesug de Bucovina”.

Suntem alături de producători cu sfaturi și consiliere în vederea organizării acestora atât în forme asociative cât și în ceea ce privește  certificarea acestora  cu mențiunea de “ Produs montan”, “Produs Traditional” si pentru oportunitățile create de accesarea fondurilor europene.

Acțiunea  se dorește a fi un semnal  adresat atât producătorilor cât și consumatorilor, prin care instituția noastră va asigura de toată disponibilitatea în vederea încurajării și sprijinirii consumului de produse locale. 

Parteneri în proiect;

  • Facultatea de Inginerie Electrica și Știința Calculatoarelor
  • Facultatea de Știinte Economice și Administrație Pubilcă
  • Facultatea de Inginerie Alimentară
  • Patronatul Judetean l Femeilor de afaceri din intreprinderile mici si mijlocii Suceava
  • EpiCentru
  • Apropo Café
  • Hotel-Restaurant Căprioara

De asemenea vă adesam invițatia de a urmări  sit-ul și  pagina de Facebook a Direcției pentru Agricultură Județeană Suceava, respectiv https://dajsuceava.ro/ și https://www.facebook.com/dajsv unde o sa anunțăm cât de curand platforma realizată cu sprijinul voluntar al studenților de la Facultatea  de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, destinată în excusivitate producătorilor locali, care vor putea face livrări către consumatori, pe bază de comandă.

Vă așteptăm cu drag!”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *