Pioneze, agrafe, balamale, un termometru cu mercur și alte obiecte extrase de echipa de endoscopie a Spitalului Județean Suceava din stomacul unui pacient

În cursul săptămânii trecute, o parte din echipa de endoscopie a Spitalului Județean Suceava, formată din medicii gastroenterologi dr. Rami Ababneh, dr. Bucătariu Sidonia, dr. Golea Andreea, asistenta Olariu Mirela, s-au confruntat cu un caz mai puțin obișnuit:

Un bărbat de aproximativ 55 de ani cu tulburări psihice a ingerat mai multe obiecte, unele ascuțite, care puteau provoca complicații digestive ( perforație intestinală, ocluzie intestinală) și trebuiau scoase, prin endoscopie digestivă superioară, cât mai repede, atât timp cât încă se mai aflau în stomacul și prima parte a intestinului subțire al pacientului.

Nu este primul caz de acest fel, dar este primul caz în care s-au extras atât de multe obiecte ( 3 pioneze, un cui, 2 agrafe, o parte dintr-o balama de ușă, o brățară de mână, o monedă, o bucățică de metal, partea unui termometru de cameră care conținea mercur – din fericire intactă).

 Intervenția a durat aproximativ 3 ore cu analgo-sedare efectuată de o echipa din UPU ( dr. Teodorovici Dan, asistent Delia Hancer).

Dupa monitorizarea ulterioară în UPU, pacientul a fost trimis înapoi la spitalul din Vatra Dornei pentru supraveghere, pacientul fiind din aceasta localitate.

”În prezent spitalul se afla în plină procedură de licitație pentru un nou turn endoscopic ultramodern, continuând astfel seria de achiziții care vizează modernizarea aparaturii din cadrul tuturor secțiilor, pentru ca pacienții din județ să beneficieze de cele mai noi inovații tehnologice medicale.” Se arată într-un comunicat de presă transmis de Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *