Planeta pe care mergem. De ce totul se usucă hexagonal!

Științific s-a dovedit că specialiștii britanici au sesizat o legătură neașteptată între molecule, conformații geotermale, lupta lavei fierbinți, pentru a ieși la suprafața scoarței terestre prin căile pe care le-au  socotit mai scurte.

Căldura de dedesubtul unei scoarțe a împins jeturi de vapori care au împins scoarța nițel mai sus. Fiindcă aceasta a avut spații bune de ancorare în manta, jetul de vapori a folosit doar ce i-a rămas la dispoziție între aceste puncte de ancoră pentru a ieși la suprafață.

În mod ciudat, de fiecare dată când s-a petrecut acest lucru,  propulsia de vapori s-a dezumflat, în termeni științifici sau nu , iar pe suprafața solidă au rămas urme clare ale jetului de gaze.

Unii cercetătorii acceptă acest gen de comportament al gazelor rezultate ca rezultat din căldura intensă  provenită dintr-o sursă  de energie pornită din zona inferioară a materiei supusă unui astfel de chin.

Mai puțini  dintre cercetători știu  să explice cum astfel de jeturi de gaze, de sus în jos ori de jos în sus, realizează astfel de conformații ale  căror forme  veșnic hexagonale sunt  de fapt amplasate pe curburi ale suprafeței fierbinți ori doar cu  mici inadvertențe, în calcului comportării suprafeței superioare, ce se usucă mereu, în contact cu atmosfera.

Fiind prima provocare pentru noi, dar și pentru dumneavoastră, la noua rubrică Mozaic, a cotidianului online SUCEAVA SMART PRESS, vom posta în prremieră și fără să cerem drept de autor nimănui, fotografii ale unui peisaj pe care l-am fotografiat, în județul Suceava, acum o zi.   Foarte repede vă vom spune  și unde se petrec,  în cursul vieții noastre, destul de aproape de noi, într-o geografie minimală, astfel de evenimente.

Baftă la identificarea locației! Mâine vom desfășura întreaga hartă, pentru a afla unde avem în Suceava, aceste explorări neștiute. Premiul? Acum considerație și pe viitor, dacă ne veți fi alături, excursii negândite încă în geografii surpinzătoare!

Cu drag, bine ați venit la Suceava smartpress – Mozaic!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *