Plângere penală pentru un angajat al DGASPC din partea unui coleg . Nerespectând măsurile, el ar fi infectat cu coronavirus oameni din centrul de reabilitare de la Todirești

La data de 19.05.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a fost înregistrată o plângere penală formulată de un angajat al DGASPC Suceava, cu privire la faptul că un alt angajat al DGASPC Suceava nu a respectat măsurile instituite prin reglementările legislative şi procedurile interne privitoare la prevenirea răspândirii COVID-19 în cadrul Centrului de Abilitare şi Reabilitare „O nouă şansă” Todireşti.

Astfel, prin acţiunile sale, acesta a pus în pericol sănătatea beneficiarilor centrului rezidenţial, rezultând infectarea unui număr de 3 beneficiari ai centrului, aceştia fiind testaţi pozitiv la testul COVID-19 efectuat de către D.S.P. Suceava.

 Cercetările se vor desfăşura în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale.

Se menționează, în comunicatul Parchetului, că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal care nu înfrânge, sub nicio formă, principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *