Plantație cu plopi energetici distrusă de un incendiu, la Dornești. Autorul incendierii nu a fost identificat

Vineri după amiază, pe la 16.30, lucrătorii Secției 3  Poliție Rurală  Marginea  a fost sesizată prin 112 de către H.V., un bărbat de 32 ani din comuna Volovăț, despre faptul că, pe raza comunei Dornești a luat foc o plantație de plopi.

La locul indicat a fost găsit cel care a sunat la 112, manager al unei firme, parcela plantată cu plopi fiind în proprietateaa acesteia.  

Societatea manageriată de H.V. are o suprafața de aproximativ 3,12 ha, pe aceasta fiind plantați plopi energetici (circa 1500 de plopi pe hectar).

Din cercetările efectuate la fața locului, s-a stabilit faptul că incendiul a pornit de la un șanț de irigare care a fost incendiat de către persoane necunoscute, focul extinzându-se către plantația de plopi

În incendiu a fost distrusă o suprafață de aproximativ 1,5 hectare de plantație, prejudiciul urmând a fi stabilit ulterior.

Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Rădăuți au stins incendiul

Managerul firmei proprietare a plantației distruse a depus plângere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere din culpă”, dosarul urmând a fi soluționat procedural de către lucrătorii din cadrul Postului de poliție Dornești.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *