Planul de reparații a drumurilor județene, prefigurat de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a făcut o trecere în revistă a problemelor de infrastructură rutieră cu care se confruntă drumurile județene din Suceava.

El a explicat ce se prefigurează a se realiza în perioada următoare.

A făcut și o trecere în revistă a firmelor care au câștigat licitațiile de reparație a drumurilor, precum TIM  COM  de la Botoșani care a  câștigat două licitații, una de la Boroaia spre Ciulești și o alta pentru drumul de la Hârtop spre Vulturești.

 ”Sunt drumuri de artă, am discutat amănuntele tehnice, nu au nici un motiv să înceapă lucrările când vremea le permite. Au anunțat că vor trimite de azi topografi în teren, să se apuce de treabă.

Test Prima a câștigat de asemenea o licitație pentru reabilitarea unui drum între Mălini și Slatina – Găinești. Este vorba despre 12 kilometri de drum județean pe care îi vom moderniza. În paralel pe o distanță de 9 kilometri, o altă firmă va face lucrări de apă și canal. Important este să începem pe zona Slatina  lucrările la podurile și podețele, că sunt multe de refăcut.  

Auto Tehnorom cu Calcarul, o asociere care a câștigat licitația de reabilitare a drumului Panaci – Glodu, 6 kilometri, până la baza muntelui unde să se facă legătura  Panaci – Bilbor. Am înțeles că îl vor face lucrările mai repede decât s-a stabilit prin contract. Pe noi ne interesează și următorul tronson, pentru că suntem la mâna unei hotărâri de guvern, cu inventarul public al Primăriei Panaci, ca să ajungem la procedura de scoatere din fond forestier a unor suprafețe de teren.

Mai  sunt  încă patru drumuri, cel de la Coșna și  pentru un altul, Rădăuți – Bilca nu s-a prezentat nimeni la licitație” a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

El a mai arătat că de săptămâna aceasta, chiar dacă vremea se anunță capricioasă, lucrările de reparații încep. ”Este vorba despre frezare dar și covoare asfaltice. Zonele grele sunt pe Suceava – Dolhasca, pe anumite porțiuni vom face reparații continue și chiar începând de mâine vor apărea covoare asfaltice, pentru că drumurile nu arată foarte bine.

 De asemenea, la Moldovița avem porțiuni de drum care nu arată foarte bine, la fel în zona Stulpicani – Ostra unde se va scoate  la licitație întreaga porțiune de drum dar până atunci vom face niște plombări.

Le-am cerut să se deschidă cât mai multe fronturi de lucru. Au și mașini speciale pentru plombări dar  anul acesta, Consiliul Județean Suceava va avea lucrări destul de multe pe covorașe asfaltice. Cred că peste 70 de kilometri.” A transmis președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *