Platfoma TASA de pe strada Traian Vuia, a intrat în proprietatea primăriei, cu tot cu garajele care îl preamăresc pe Ceaușescu

Începând de miercurea trecută, Primăria municipiului Suceava este din nou proprietară pe activele de la TASA, a anunțat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. Atunci au fost achitați ultimii bani la TASA, cu bani încasați prind fonduri elvețiene.  

”De miercurea trecută suntem din nou proprietari pe activele de la TASA. Suma de achiziție a fost 460.000 de euro,

Lucrurile încep să se lege pentru că vom dezvolta o divizie de Transport electric în Burdujeni sat iar aici vom dori să fie sediul diviziei metropolitane  de transport” a spus primarul municipiului Suceava. Desigur, lucrătorii de la TPL vor trebui să își mai scurteze concediile pe vaucere, fiindcă în foarte scurt timp vor  trebui să se apuce de treabă.

Ion Lungu a arătat în acest context discuția privind  finanțarea europeană care, în opinia sa, va fi bună dacă se va face descentralizarea. ”Toate aceste decizii se iau doar la București iar acolo lucrurile merg destul de greu. Dorim o descentralizare reală, să putem depune proiecte pe municipiile din județ și în asociații cu alte municipii. Moldova se dezvoltă și trebuie să acționăm în cadrul zonei metropolitane!”, a transmis primarul Ion Lungu care a arătat că în consultanța pe care Banca Mondială  o oferă comunității europene, o componentă importantă o reprezintă  zona de dezvoltare urbană. ” Zona urbană funcțională Suceava  ar putea beneficia de suma de de 148 milioane de euro pentru  municipiu și 45 de milioane de euro pentru celelalte localități din zona metropolitană. Avem proiectată strategia până în 2020, avem pregătite proiecte pentru zona metropolitană care pot fi aplicate” a declarat primarul Ion Lungu.  

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *