Platforma betonată pentru autobuzele electrice scoasă la licitație. Autobuzele ca atare, vom vedea când vor veni

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat astăzi într-o conferință de presă că a fost demarată licitația pentru realizarea platformei betonate pentru divizia de transport electric a TPL. S-au înscris 5 ofertanți, firme sau asocieri de firme parte dintre acestea depunând oferte atât pentru partea de execuție cât și pentru cea de proiectare.

Ion Lungu a spus că se bucură pe de o parte pentru că toate firmele ofertante sunt din Suceava iar pe de altă parte, pentru că o bună parte dintre acestea vor licita proiectarea și execuția, la un loc.

În acest context, primarul Lungu a comentat și o situație neplăcută – firma din Botoșani care s-a angajat să realizeze reabilitarea spațiului din zona statuii ecvestre a voievodului Ștefan cel Mare, de lângă Cetatea de Scaun, s-a plâns ieri dimineață, la comandamentul pentru investiții organizaqt săptămânal la Primărie că nu se poate încadra în termenul stabilit – 15 octombrie 2018, pentru că nu are muncitori și a trebuit să aducă forță de muncă din Ucraina.

”Mă bucură faptul că sunt cinci oferte depuse de firme sucevene, ne dorim ca în luna noiembrie să depunem acest proiect pe ”mobilitate urbană”, pentru achiziționarea de autobuze electrice.

Ion Lungu nu a ascuns faptul că la întâlnirea recentă a Asociației Municipiilor din România de la Oradea, au fost edili din țară care au propus să se amâne depunerea proiectelor până la 30 iunie 2019. ” M-am opus vehement, alături de alți colegi, pentru că deja a mai fost amânată odată această depunere de proiecte iar dacă sunt orașe care nu  și-au făcut documentația, dar este problema lor. Noi am insistat iarna trecută ca termenul de depunere să fie 30 iunie 2018. S-a convenit ca acesta să fie 31 decembrie 2018. Sunt acum primari de municipii care vor amânarea termenului de depunere a acestei documentații până pe 30 iunie 2019. N-am fost de acord și sper să se țină cont de acest lucru pentru a aduce cât mai repede aceste autobuze electrice la Suceava”, a declarat Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *