Ploi și vânt puternic în prima zi de Paști, inclusiv în județul nostru, anunțate de Administrația Națională de Meteorologie

Meteorologii anunță că din această seară, de la ora 21.00, și până duminică, la aceeași oră, vor fi intervale cu intensificări ale vântului și ploi aproape toată țara.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată – în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, în special în nord-vestul, centrul țării și local în sudul și sud-estul țării.

Duminică, în regiunile nordice, centrale și estice, precum și în zonele de munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp, iar mai ales în Transilvania, Moldova și la munte, pe arii restrânse 30-35 l/mp, spun meteorologii.

Temporar, vântul se va intensifica în majoritatea zonelor țării, în special pe parcursul zilei de duminică, cu viteze, în general, de 45-65 km/h, iar în timpul ploilor, trecător va lua aspect de vijelie.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *