PNL Suceava, răspuns la poziționarea PSD Suceava, în scandalul Schengen: Oare să fie uitare, sau ipocrizie?!

Departamentul Comunicare PNL Suceava, clarifică câteva aspect prezentate în comunicatul partenerilor de guvernare, transmis de departamentul de comunicare al PSD Suceava, în această dimineață (9 decembrie 2022), în care organizația PSD Suceava adresează următoarea întrebare: „Oare îşi mai aminteşte cineva  cine era Ministru al  Agriculturii,  Pădurilor și Dezvoltării Rurale când respectiva firmă a acaparat piaţa lemnului din ţara noastră? Noi da! A fost şi premiat pentru relaţia  avută   cu   dânşii, cu patronii   austrieci.   Dacă  nu  ne  credeţi,   priviţi fotografia de mai jos..”

Redăm răspunsul organizației PNL Suceava :

”Da, ne amintim exact. În 2002, Guvernul PSD Adrian Năstase emitea Ordonanța 71 din 21 iunie 2002 privind contractele pe termen lung încheiate de Regia Națională a Pădurilor pentru vânzarea lemnului. Acesta a fost cadrul inițial de la care investitorii austrieci au venit în România.

Apoi Legea 654/2002, care se referă la acest lucru a fost votată de majoritatea PSD în Parlament. Mai este și o Hotărâre de Guvern, HG 1081 din 2002, aprobată de Guvernul Năstase.

Până la acea dată, în județul Suceava, avea o importantă cotă de piață Omar Hayssam, prieten bun al lui Ion Iliescu, cu fabrici și afaceri cu lemn la Moldovița și în zonă. Toată lumea știe, pentru că a fost și scandal, inclusiv cu sindicatele, referitor la actele normative menționate.

Da, ne aducem aminte de tranzacțiile făcute în perioada Guvernului PSD în domeniile lemnului, petrol, bancar.

Dacă nu sunt suficiente aceste date, putem intra în amănunte.

Rămâne întrebarea: Oare să fie uitare, sau ipocrizie?!”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *