Mopan Suceava
Actualitate

Podul de la Milișăuți s-a închis.TIR-iștii își bat joc, trecând cu nonșalanță peste podul din tuburi care suportă doar mașini de maxim 3,5 tone

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, s-a deplasat în dimineața acestei zile la  Milișăuți, pentru a vedea dacă podul rutier de pe DN2H a fost închis circulației rutiere, așa cum au promis cei de la Direcția Regională Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, dacă podul provizoriu este funcțional iar constructorul a început dezmembrarea podului vechi în vederea reconstruirii acestuia. Prima constatare a fost că cei de la DRDP s-au ținut de cuvânt, la fel și constructorul. Doar că mai mulți TIR-iști au decis să treacă râul Suceava cu  mastodonții lor de zeci de tone pe podul provizoriu, cel din tuburi, în condițiile în care acesta nu suportă decât mașini cu greutatea de cel mult 3,5 tone.

”Am discutat cu directorul Secției Drumuri Naționale Suceava și cu inginerul de șantier despre etapele următoare, urmând să revin pe 30 octombrie pentru a vedea stadiul îndeplinirii acestora.

Un alt aspect analizat a fost cel al siguranței circulației pe varianta provizorie, dorind să mă asigur că au fost dispuse toate masurile pe care le-am solicitat în vederea prevenirii producerii unor accidente.

Din ce am văzut, la acest moment nu sunt asigurate condițiile de trafic impuse prin avizul reprezentaților poliției rutiere, nefiind respectate restricțiile de tonaj prevăzute.

Am asistat la situații când podul provizoriu a fost tranzitat de către vehicule grele, inclusiv tiruri.

Am ridicat aceste chestiuni echipajului poliției prezent in zona podului, și am solicitat inspectorului-șef al IPJ Suceava și șefului Serviciului Poliției Rutiere Suceava să dispună suplimentarea echipajelor de poliție în zonă.

Am avut o conversație telefonică cu  directorul general al DRDP Iași – Ovidiu Laicu, și i- am solicitat, având în vedere responsabilitățile administratorului drumului, să pună în aplicare măsurile identificate pentru respectarea restricțiilor de tonaj, asigurându-l de întreaga colaborare instituțională.

Nu ne mai putem permite întârzieri, vine iarna, trebuie să depunem, toți, potrivit atribuțiilor noastre, eforturi comune și susținute în vederea finalizării acestui obiectiv de investiții atât de important pentru infrastructura județului și pentru locuitorii zonei”, a declarat prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *