Mopan Suceava
ActualitateAdministratie

Podul de la Mirăuți, de pe ruta ocolitoare Suceava – Botoșani va fi terminat în trei luni, a dat asigurări primarul Ion Lungu

În această dimineață, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, însoțit de viceprimarul Lucian Harșovschi au invitat jurnaliștii suceveni pe șantierul podului de la Mirăuți, lucrare demarată de curând și care, a declarat Ion Lungu, va fi finalizată în trei luni.  Noul pod îl va înlocui pe cel vechi, care era foarte îngust și va face parte din ruta alternativă Suceava – Botoșani.

Acesta avea două benzi de circulație, o lungime de 20 de metri și va fi susținut de 10 coloane care vor fundate la 11 metri adâncime. Va fi destinat traficului ușor, pentru automobile de până la 3,5 tone.

Ion Lungu a apreciat faptul că firma constructoare, a cărei reprezentant a oferit de altfel și detalii privind construcția, lucrează intens iar noua investiție va fin încă un pas pentru fluidizarea traficului în municipiul reședință de județ.

El a arătat că tronsonul rutei alternative pe care este construit noul pod are ieșire în  DN29 Suceava – Botoșani iar în perspectivă va fi conectat la autostrada A7, primarul Lungu sperând ca într-un termen de doi ani această să ajungă la Suceava. El și-a exprimat speranța că în acest an se va construi și sensul giratoriu de la intersecția străzilor Traian Vuia și Calea Unirii, pentru ca ruta alternativă Suceava  – Botoșani să fie cu adevărat pusă în valoare.

Primarul Sucevei a mai spus că în perspectivă, se dorește realizarea unui inel ocolitor al orașului care va porni de la Ipotești și Tișăuți pentru care va fi folosit  Podul Unirii, de peste râul Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *