Podul peste râul Suceava de la Bazar este funcțional. Nu vor fi puse borduri pe mijloc, pentru a permite circulația mașinilor de urgență – salvare, poliție și pompieri

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, și-a cerut încă odată scuze sucevenilor pentru faptul că podul de la Bazar a redevenit funcțional cu trei zile mai târziu decât anunțase și cu mai bine de o lună după data estimată în primăvară, pe 13 iulie în loc de 10 iulie. El a spus că dacă ar fi avansat data de 15 iunie pentru terminarea lucrărilor, acestea s-ar fi prelungit oricum, din inerție. El a spus că acum lucrările la rosturile de dilatare s-au terminat, mai este ceva  treabă la borduri dar, foarte important, cele două sensuri de circulație nu vor mai fi separate cu borduri. Explicația este simplă: uneori trebuie să treacă peste pod ambulanțe, polițiști  sau mașini de pompieri. Cu borduri separatoare puse de-a lungul podului, în intervale când circulația rutieră este intensă, devine aproape imposibil ca cei chemați prin 112 să rezolve o situație de urgență, să ajungă la timp.

Drept urmare, separarea celor două sensuri rutiere de pe podul de peste apa Sucevei de la Bazar va fi făcută cu bandă continuă de vopsea, care să permită, pentru situații de urgență, trecerea autovehiculelor chiar și pe celălalt sens.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *