Mopan Suceava
Actualitate

Podul peste râul Suceava dintre Udești și Verești a fost redeschis traficului în prezența președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur

Podul dintre Udești și Verești de peste râul Suceava, a fost astăzi dimineață deschis traficului rutier, prezent la inaugurarea fără tăieri de panglici fiind președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. Lucrările de reabilitare au costat 1,6 milioane de lei și s-au realizat din fondurile proprii ale Consiliului Județean. Președintele Consiliului Județean a fost cel dintâi care a traversat cu automobilul său, podul proaspăt reabilitat.

Evenimentul a constituit un bun prilej pentru o întâlnire deosebită pe acest pod între Gheorghe Fluture și managerul Spitalului Județean ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, Vasile Rîmbu, care a profitat printre ce dintâi de noua cale rutieră, în drum spre Botoșani, unde urma să discute achiziționarea unor echipamente pentru dotarea unor secții din unitatea spitalicească suceveană.

Podul peste râul Suceava care face legătura între comunele Udești și Verești a avut de-a lungul timpului, un destin dramatic. Construit prin anii 60, a fost distrus de ape în mai multe rânduri, uneori lucrările de refacere fiind întrerupte din cauză că firmele constructoare care câștigaseră lucrarea au abandonat lucrările pentru că nu erau finanțate ori mai apoi au dat faliment.

Vara aceasta a fost însă una propice iar imediat după ora 10.00, pe podul nou reabilitat au intrat automobilele care cu doar câteva minute înainte încă se mai târau pe podul provizoriu, din tuburi de beton, care a fost folositor pe timpul verii.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *