Podul Unirii peste râul Suceava, inaugurat azi de primarul Ion Lungu, președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur și deputatul PNL Ioan Balan

Unul dintre evenimentele importante ale acestui an s-a desfășurat astăzi dimineață, inaugurarea oficială a podului peste râul Suceava denumit simbolic ”Podul Unirii”. Acesta face legătura între Strada Mirăuți și strada Energeticianului și mai departe către orașul Salcea, spre Botoșani. Precum se știe, acest pod a fost realizat din fondurile proprii ale municipiului Suceava. Alături de primarul Ion Lungu, la inaugurare au fost prezenți președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Fluture precum și deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan.

Primarul Ion Lungu a arătat că ” este un moment important pentru viața orașului nostru: inaugurăm astăzi o primă variantă din ruta alternativă Suceava – Botoșani este vorba despre varianta pentru trafic ușor, 3,5 tone, care pornește de pe strada Energeticianului și merge pe  strada Mirăuți, până la intersecția cu strada Petru Rareș. Această lucrare s-a făcut într-un termen de timp rezonabil, un an și cinci luni, de când am început lucrările la Podul Unirii și cu niște costuri rezonabile, 1,5 milioane de euro cheltuite de primărie din fonduri proprii. Am reușit cu acești bani să construim Podul Unirii și un drum de 800 de metri, pentru trafic ușor. S-au început lucrările la construirea unui podeț de 25 de metri peste Pârâul Cetății. Eu sper ca anul viitor până pe 30 iunie, să fie dată în funcțiune și varianta pentru traficul greu. Este vorba despre varianta oficială a acestei rute alternative,  care pleacă de la intersecția Calea Unirii cu Traian Vuia, pe strada Apeductului. Avem în zonă și o lucrare de reabilitare a magistralei de termoficare, avem depus un proiect în acest sens. Trebuie să răspund la o întrebare care se pune des: de ce nu am făcut podul cu patru benzi? Răspunsul este simplu, terenul nu permite, nu avea niciun rost să face patru benzi la  pod și să fie două benzi la drumul până la pod..

Este o strategie a municipalității de a face aceste rute alternative, ocolitoare pentru orașul Suceava. La celălalt capăt al podului este un drum pe lângă malul râului Suceava care duce la Tișăuți, comuna Ipotești.  Acolo vom veni cu Varianta de ocolire numărul 2 a orașului Suceava, pe relația Cumpărătura – Ipotești – Tișăuți – Salcea. Acum două săptămâni am participat împreună cu președintele Gheorghe Flutur la semnarea contractului  de consultanță și studiu de fezabilitate pentru Autostrada A7, București – Siret iar varianta ocolitoare va fi un nod rutier pentru noua autostradă”, a explicat primarul municipiului Suceava.

Ion Lungu a mai arătat că Suceava va  avea un inel ocolitor în jurul orașului, devenind unul dintre puținele orașe din România cu astfel de  inel ocolitor, o intenție clară a municipalității de a asigura fluidizarea traficului în oraș și în zonă. El a mulțumit  constructorilor care au terminat lucrările într-un termen record, podul a fost ridicat practic în patru luni, dar și celor care lucrează la ruta alternativă, la drumul ocolitor, sperând ca până anul viitor în vară să fie dată în funcțiune definitiv această rută alternativă.

Gheorghe Flutur: Se deschid perspective frumoase prin noua legătură între Suceava și Botoșani dar și cu parcul industrial prefigurat

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur l-a felicitat pe primarul pentru această realizare, care este a doua după centura ocolitoare a Sucevei.

”O scoatere a unei părți de trafic rutier din Suceava, să respirăm mai ușor în municipiu, să nu mai fie atât de aglomerat se va întâmpla și datorită acestei variante de ocolire. Este al treilea pod peste râul Suceava iar dacă punem și pe cel de pe centura ocolitoare al patrulea, ne gândim la al cincilea cu centura următoare, înseamnă ceva. Încercăm să deblocăm centrul Sucevei dar trebuie să găsim o soluție pentru a face o stradă care să coboare aici, la acest pod,  de pe Platoul Cetății. În perioade de vârf, precum Festivalul Medieval sau alte evenimente, vor putea ocoli centrul orașului și de aici va fi o variantă foarte eficientă de trafic”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a remarcat că amenajarea albiei râului Suceava este o prioritate și s-a declarat bucuros  că primarul Ion Lungu are un proiect ambițios și pentru asta, fiindcă va trebui să fie pusă în siguranță zona, pentru a o face zonă de agrement.

”Este o investiție foarte necesară, care va lega orașul de viitorul parc industrial care va fi făcut de Consiliul Județean în parteneriat cu Primăria Suceava în perioada imediat următoare. Se deschid niște perspective frumoase, mai ales prin această legătură între Suceava și Botoșani dar și cu zona comercială ca să nu mai fie atât de mare aglomerația din centrul Sucevei”, a mai spus președintele Consiliului Județean Suceava.

Deputatul Ioan Balan: Chiar și în campanie electorală, unii vin cu povești, noi venim cu lucruri reale

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a apreciat că ”săptămâna aceasta pare că este una a marilor realizări, în fiecare zi avem câte un proiect finalizat iar săptămâna încă nu este încheiată.  Ce vedem aici este o realitate. Mă bucur că putem arăta aceste realizări cetățenilor Sucevei. Chiar și în campanie electorală, unii vin cu povești, noi venim cu lucruri reale.  Cum este și acest pod peste râul Suceava, aceasta este realitatea lucrurilor bine făcute iar continuitatea este garantată, pe de o parte cu Ion Lungu la primăria municipiului Suceava, pe de altă parte la conducerea Consiliului Județean cu Gheorghe Flutur, cu listele de candidați ale Partidului Național Liberal la Consiliul Județean, la consiliul municipal Suceava. Vom face treabă bună și este asigurată echipa care  a realizat ani la rând și va realiza și de acum încolo performanță în municipiul Suceava”.    

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *