Mopan Suceava
Evenimente

„Poeți în dialog”, la Colegiul Național “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, cu Nichita Danilov și Ion Mureșan

La Colegiul Național “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți a avut loc ieri, 17 mai 2024, manifestarea „Poeți în dialog”, desfășurată în parteneriat cu Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”. Activitatea a fost moderată de Lucia Țurcanu, din partea Memorialului Ipotești, și coordonată de prof. Maria Epatov. Cei doi poeți invitați au fost Nichita Danilov și Ion Mureșan.

Elevi din clasele a IX-a A, a IX-a E și a XII-a F au asistat la un veritabil regal de poezie. Cei doi poeți au citit câteva texte reprezentative din creațiile personale, apoi elevii au avut prilejul de a le adresa întrebări, de a simți, astfel, pulsul viu al poeziei.

Cei doi poeți invitați au fost impresionați de ilustrările pe baza unor poeme date, ilustrări realizate de Marta Costiuc și Alisa Șcheul din clasa a IX-a A, Denisa Deaconescu, Andreea Maidan din clasa a IX-a E, Pavel Hrițcan, Naomi Buruiană și Denisa Ursuleac din clasa a XII-a F. Două dintre elevele prestigiosului colegiu, premiate la concursul „Tinere condeie” 2024: Loriana Bujdei, clasa a XI-a E, și Ariadna Ciobaniuc, clasa a XI-a D, au avut prilejul de a recita/a citi din creațiile proprii, bucurându-se de aprecierea celor doi poeți invitați. ”Cu toții am înțeles că interpretarea unui text nu ține, în mod neapărat, de intenția autorului, ci devine un prilej de a dezvălui cine este, cu adevărat, cititorul, cum se situează acesta în lume, în funcție de sistemul său de valori și atitudini”, transmit reprezentanții colegiului.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *