POLIȚE POLITICE ȘI NU NUMAI ÎN ȘEDINȚA CJ, SERVITE ÎNTRE CONSILIERUL PSD DAN IOAN CUȘNIR ȘI MANAGERUL SPITALULUI JUDEȚEAN, VASILE RÎMBU

Proiectul de hotărâre de Consiliu Județean privind aprobarea unui studiu de fezabilitate pentru amenajarea subsolului pavilionului Secției Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava în scopul amenajării unui Ambulatoriu pentru boli infecțioase, a fost un prilej pe care l-a folosit consilierul județean Dan Ioan Cușnir, în ședința de astăzi a deliberativului județean pentru a face o descriere a unei stări de lucruri, care în opinia sa, este relevantă. Un indicator de evaluare care a scăzut la un moment dat, privind Spitalul Județean Suceava dar care a fost remediat datorită ”vitezei de reacție” a managerului unității spitalicești județene, Vasile Rîmbu a for o temă a intervenției consilierului județean PSD. O a doua temă pusă în discuție de alesul județean social – democrat a fost blocajul creat în parteneriatul public – privat pentru realizarea în cadrul Spitalului Județean a unui centru de radioterapie. Parteneriatul semnat are o vechime de cinci ani dar nu a fost dus la bun sfârșit fiindcă firma care s-a angajat să aducă la Suceava toate dotările aferente acestui centru a reziliat contractul cu entitatea care trebuia să se ocupe de amplasarea și punerea în funcțiune a acestora. În continuare, se așteaptă ca lucrurile să fie clarificate între partenerii privați ai proiectului, pentru ca acest centru de radioterapie să devină funcțional.
În acest context, consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir a întrebat de ce, dacă s-a dovedit că acest parteneriat este sortit eșecului, nu se apelează la oportunitatea oferită de guvern, prin care s-au instalat sau urmează să se instaleze centre de radioterapie în nu mai puțin de 15 spitale din țară.
Managerul Spitalului Județean, Vasile Rîmbu, a fost invitat să își exprime punctul de vedere. Legat de primul subiect invocat de consilierul Cușnir, președintele CJ, Gheorghe Flutur a precizat că nu doar Spitalul ci și instituția Consiliului Județean a reacționat și s-ar cuveni să nu se politizeze totul și, pentru interesul general să se lupte ”spate în spate”, indiferent de apartenența politică a aleșilor județeni.
Managerul Vasile Rîmbu a arătat că, pe de o parte, acum cinci ani nu se întrevedea nicio altă variantă de dezvoltare a unui centru de radioterapie la Suceava iar, pe de altă parte, niciunul dintre cele 15 centre similare, realizate prin investiții ale guvernului, nu sunt funcționale. Și la o adică, a declarat el, își poate depune mandatul chiar azi, dacă i se cere de către Consiliul Județean. Pentru că Dan Ioan Cușnir a făcut aluzie la funcția pe care a deținut-o Vasile Rîmbu până în 2004 (șef al Gărzii Financiare, n.r.) iar Rîmbu i-a reamintit că la vremea aceea urma dispozițiile venite de la superiorii săi, care făceau parte din guvernul acelei perioade (guvern condus de PSD, n.r.). Trebuie amintit că în postura de om de afaceri în industria lemnului, Dan Ioan Cușnir a fost vizat de controale ale Gărzii Financiare, fiind anchetat de procurori. În final, nu i-a fost găsită o vină care să facă obiectul unui proces penal.
În cele din urmă, proiectul privind aprobarea studiului de fezabilitate pentru amenajarea subsolului pavilionului Secției Boli Infecțioase a fost votat în unanimitate.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *