Polițist din Mușenița, reținut de procurorii rădăuțeni după ce, băut la volan fiind, a accidentat două persoane și a fugit de la locul faptei

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au reținut astăzi un polițist care, aflându-se sub influența alcoolului la volan  a accidentat două persoane după care a fugit de la locul accidentului.

Conform comunicatului de presă transmis, în data de 20.11.2020 un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și a dispus efectuarea urmăririi penale față de Bogdan Niga, agent de poliție din Mușenița.  

În cauză, spun procurorii, există suspiciunea rezonabilă că în data de 20.11.2020, în jurul orei 18.15, polițistul Bogdan Niga, fiind sub influența băuturilor alcoolice, s-a urcat la volanul autoturismului Volvo proprietate personală,  cu intenția de a se deplasa de la domiciliu la sediul Postului de Poliție unde își desfășoară activitatea. Cu aproximativ 250 de metri înainte de a ajunge la post, pe DJ 291A, a surprins pe partea carosabilă persoanele vătămate A.V. și A. M., pe care le-a accidentat și a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției sau a procurorului, parcând autoturismul avariat în curtea Postului de Poliție.

Inițial, Bogdan Niga a declarat că nu el se afla la volanul automobilului în momentul producerii accidentului ci tatăl său, Virgil Niga, care de altfel a și dat inițial o declarație în acest sens. Ulterior însă, s-a stabilit că de fapt polițistul din Mușenița este autorul accidentului, a acceptat, după ce inițial refuzase acest lucru, proba cu etilotestul, constatându-se că avea o concentrație alcoolică în aerul expirat de 0,5 la mie.

Față de acesta, procurorii au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 14.12.2020, ora 13.30, urmând ca la data de 15.12.2020 să se dispună în continuare o măsură preventivă privativă sau restrictivă de libertate.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *