Mopan Suceava
Evenimente

Polițiști pe urmele unui tânăr beat care a furat mașina lui taică-su și a pornit în goană, în miez de zi, pe drumurile din Marginea. A fost prins și încătușat

Un tânăr recalcitrant din Marginea a fost prins ieri pe la amiază și cu sprijinul părintelui său, după ce a sustras mașina acestuia din garajul familiei și a pornit în goană, cu mare viteză, pe șoselele județului. Individul, aflat în stare de ebrietate, a fost reținut în cele din urmă de polițiști, încătușat și introdus în arest.

 

La 17.11.2019, înainte de ora 12.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției Rădăuți, a observat că dinspre comuna Marginea către centrul localității Clit venea un autoturism marca  Ford Galaxy, care circula cu viteza de 96 km/h pe un sector de drum cu limitare la viteza de 50 km/h, abaterea fiind înregistrată cu aparatul radar.

Deși s-a efectuat semnalul regulamentar acustic și luminos și folosind paleta reflectorizantă, conducătorul auto și-a continuat deplasarea către centrul localității Clit.   Acolo a virat dreapta și a pătruns pe un drum comunal neclasificat, unde după aproximativ un kilometru a fost blocat de echipajul de poliție.

La volan a fost  identificat Gheorghe M., de 28 ani, din comuna Marginea.

Întrucât emana halena alcoolică, Gheorghe M. a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți unde urmează a i se recolta mostre biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificării în bazele de date a reieșit faptul că Gheorghe M. nu deține permis de conducere pentru nici o categorie și a mai fost condamnat în trecut pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier, aflându-se în termenul de încercare.

Totodată la ora 11.53, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată de Gheorghe M., tatăl susnumitului, cu același nume, despre faptul că fiul său i-a luat mașina din garaj, fără drept.

Fiind audiat, tatăl a declarat că nu dorește să depună plângere pentru comiterea infracțiunii de furt în scop de folosință.

În urma consultării procurorului de serviciu, s-a dispus măsura reținerii lui Gheorghe M. junior  pentru o perioadă de 24 de ore iar în această seară urmează a fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea continuării cercetărilor.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *