Polițiștii din Liteni au ”parcurs în alergare” 2 kilometri pentru a prinde un delincvent de 20 de ani ce trebuia arestat. Prinderea lui s-a făcut ”în urma exploatării operative a unei informaţii”

Ieri, 7 octombrie 2019,  Poliția orașului Liteni a primit spre executare mandatul de arestare preventivă emis de Judecătoria Suceava, în dosarul prin care  s-a dispus înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar cu măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile a lui Mircea Apetrechioaei de 20 ani, din localitate.

Acesta a fost identificat pe raza oraşului Dolhasca aseară, pe la ora 18.15.

În momentul identificării tânărul a încercat să scape, nu s-a supus somaţiei polițiștilor și a fugit.  A fost urmărit şi prins după o urmărire de aproximativ 2 km. Nu ne putem abține în acest moment să ignorăm inspiratele formulări ale polițiștilor de la Liteni: cei doi kilometri de urmărire a suspectului au fost ”parcurşi în alergare” iar demersul energic al polițiștilor din Liteni a pornit  ”în urma exploatării operative a unei informaţii”. Chiar dacă nu are legătură directă cu subiectul considerăm că ar fi fost păcat ca astfel de construcții stilistice să rămână îngropate definitiv printre  rapoartele de eveniment trimise la arhivă ale ISU Suceava.

Oricum, tânărul delincvent a fost arestat şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Suceava.

Evenimentul în care tânărul Mircea Apetrechioaei a fost actor principal s-a petrecut în dimineața zilei de 29 septembrie a.c., înainte de ora 6.00. Atunci, cum a relatat la timpul respectiv Suceava smartpress,  Poliția orașului Liteni a fost sesizată prin 112  despre faptul că  la trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada  Găinărie din localitate se află un autoturism răsturnat.

Polițiștii deplasați la fața locului au identificat la circa 4 metri de calea ferată, respectiv pe strada  Mihai Sadoveanu din localitate un autoturism răsturnat cu multiple avarii, neîncuiat și fără plăcuţele cu numărul de înmatriculare.

S-a procedat la control în interiorul  vehiculului unde au fost găsite diverse documente din care rezulta că, proprietarul  autoturismului este un bărbat de 24 de ani din oraşul Liteni, care l-a vândut unui localnic de 20 de ani, pe nume Mircea Apetrăchioaiei.

Polițiștii au stabilit faptul că acesta din urmă este cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de conducere auto fără permis pentru că în seara zilei de 3 septembrie a.c., a șofat la volanul unui automobil prin orașul Liteni fără drept de a conduce automobile. Împotriva lui a fost  dispusă măsura provizorie a controlului judiciar până la data de 3 noiembrie 2019.

Mai mult, făcând cercetări la locul evenimentului rutier, polițiștii au identificat mai multe bunuri de uz casnic şi scule, iar în lanul de porumb din apropiere, a fost găsită și o plăcuţă cu numărul de înmatriculare al autoturismului precum și un moped fără plăcuţele cu numărul de înregistrare sau înmatriculare, care aparţine unui al tânăr din Liteni, de 21 de ani.

S-a stabilit că bunurile provin din imobilul unui localnic de 27 de ani, care lucrează în străinătate.  O rudă a acestuia  a recunoscut bunurile ca fiind sustrase de la locuința celui plecat.

Cu ocazia audierilor, Mircea Apetrechioaei a recunoscut faptul că, în cursul nopţii de 28/29.09.2019, a consumat băuturi alcoolice împreună cu vecinul său de 21 de ani, iar în jurul orei 03.00, s-au hotărât să sustragă bunuri din locuinţa consăteanului lor, plecat la muncă în străinătate.

Astfel, tânărul de 20 de ani a condus autoturismul, iar cel de 21 de ani a condus motoscuterul, deşi nici unul dintre ei nu poseda permis de conducere, au pătruns prin efracţie în locuinţa persoanei vătămate, au sustras bunurile, pe care le-au încărcat în autoturism și au plecat, însă, la intersecţia cu calea ferată, din cauza lipsei de experienţă în conducere şi a consumului de băuturi alcoolice, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a lovit traversele de cale ferată din dreptul barierei CFR și s-a răsturnat.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Autoturismul, mopedul neînregistrat fără serie, documentele şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare au fost ridicate de polițiști pentru cercetări, iar cei doi suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind încarcerați în arestul I.P.J. Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „furt calificat”, cu un prejudiciu de circa 10.000 lei și două infracţiuni de „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *