Polițiștii din Marginea s-au pus pe capul sucevenilor care își fac aprovizionarea cu lemn de foc pentru iarnă pe căi ilegale

IPJ Suceava a anunțat că, având în vedere faptul că se apropie sezonul rece și în această perioadă se intensifică activitățile de transport și comercializare a materialului lemnos pentru foc, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 3 Marginea au organizat o acțiune pentru identificarea celor care transportă lemn cu încălcarea legislației în vigoare. În doar câteva ore polițiștii au identificat mai multe transporturi ilegale, au confiscat materialul lemnos și au aplicat sancțiuni contravenționale. Totodată, polițiștii atrag atenția cetățenilor să nu permită accesul în curți a unor persoane care doresc să le comercializeze lemn de foc în astfel de condiții, dar și cu privire la faptul că această marfă poate fi de calitate îndoielnică sau poate proveni din furturi sau din alte surse ilicite.

Au fost depistate în trafic patru transporturi ilegale, totalizând 10,5 metri cubi lemn de foc, valorând 1520 de lei.

 

Astfel, în ziua de vineri, 19.10.2018, ora 22.20, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 2E, pe raza comunei Horodnic de Sus, autoutilitara înmatriculată în străinătate, condusă de un bărbat de 25 de ani, din comuna Voitinel, care transporta material lemnos.În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,04 m.c. cherestea de esență rășinoase.

 

A doua zi, pe 20.10.2018, ora 13.20, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 17A, din comuna Sucevița, autoutilitara condusă de un localnic de 38 de ani, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,50 metri steri lemn de foc de esență fag.

 

La doar cîteva zeci de minute distanță, la ora 13.55, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 17A, din comuna Sucevița, autoutilitara condusă de un bărbat de 49 de ani din comuna Marginea, care transporta material lemnos.În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 4 metri steri lemn de foc.

 

Tot sâmbătă, pe la ora 16.40, o patrulă a aceleași secții de poliție a oprit pentru control pe DN 17A, din comuna Sucevița, autoutilitara condusă de un bărbat de 56 de ani din comuna Frătăuții Vechi, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 4 metri steri lemn de foc de esență fag.

În toate cele patru cazuri, conducătorii auto a fost sancționați contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 694 lei, 138 lei, 331 lei respectiv 358 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *