Mopan Suceava
Evenimente

Polițiștii din Salcea chemați să imobilizeze un schizofrenic au avut de furcă cu fratele și mama lui. Bolnavul a fost în cele din urmă internat iar rudele sale au fost amendate pentru scandal

La data de 18.08.2020, la Poliția Orașului Salcea a fost înregistrată o petiție colectivă semnată de mai multe persoane din localitate, care au solicitat luarea măsurilor legale față de un bărbat localnic de 59 ani, întrucât prezintă pericol pentru persoane și bunuri.

S-a solicitat sprijinul unei grupe din cadrul S.A.S. Suceava, în vederea internării nevoluntare a lui acestuia, întrucât cel în cauză figurează în evidențele medicale, cu afecțiuni psihice, fiind diagnosticat cu schizofrenie paranoidă, și a refuzat în mod repetat, tratamentul medical prescris. Cel în cauză nu a fost găsit la domiciliu în ziua respectivă.

Vineri, 21.08.2020, în jurul orei 09.00, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Salcea, efectuând verificări pe raza de competență, l-au identificat pe bărbat deplasându-se pe strada Cabanei, din orașul Salcea. Polițiștii au încercat să-l conducă la sediul Poliției Orașului Salcea, în vederea luării măsurilor legale dar cel în cauză s-a opus, fiind nevoie de folosirea forței și încătușarea sa. În acel moment în incident au intervenit fratele, respectiv mama persoanei în cauză care au împiedicat polițiști să ia măsurile legale.

S-a solicitat sprijinul unei grupe din cadrul S.A.S. Suceava care s-au deplasat la fața locului și au fost luate măsuri de imobilizare a lui persoanei căutate și a fratelui său, care au fost conduși la sediul Poliției Orașului Salcea în vederea luării măsurilor legale.

Ulterior, bărbatul cu afecțiuni psihice a fost condus la Spitalul Județean Suceava în vederea internării nevoluntare la Secția de Neuropsihiatrie.

Față de fratele său și față de mama sa au fost luate măsuri de sancționare, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.61/1991, pentru provocare de scandal în locuri publice și împiedicarea organelor de poliție de a-și îndeplini obligațiile de serviciu, fiind aplicate împotriva lor trei sancțiuni în valoare de 11.000 lei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *