Polițiștii din Vama, chemați de activistul de mediu Sorin Tofan să în păzească, fiindcă simțea ”o stare de temere”. Nu-i avea nimeni grija iar transportul de lemn pe care îl urmărea era în regulă. Foto: Monitorul de Suceava

Sorin Tofan, activistul de mediu care a stârnit nemulțumirea oamenilor din Sadova prin acțiunile sale de ”monitorizare” a transporturilor de lemn de pe drumurile din județ, fiind necesară intervenția forțelor de ordine pentru a calma spiritele, a pus din nou la treabă pe polițiști în cursul zilei de ieri, vineri, 9 aprilie.

În jurul orelor 10:40, lucrătorii Secției  Rurale nr. 14 Poliție Vama s-au autosesizat cu privire la o filmare live pe rețeaua de socializare „Facebook” făcută de către activistul de mediu Sorin Tofan, în zona depozitului de bușteni Dragoșa din cadrul Ocolului Silvic Vama, în momentul filmării acesta susținând că resimte o stare de teamă.

Pentru a preveni comiterea unor fapte antisociale, polițiștii s-au deplasat la fața locului, identificându-l în trafic pe tânărul de 29 ani, care și-a dobândit în ultima perioadă notorietatea ca activist de mediu.

Sorin Tofan era la volanul autoturismului marca Mitsubishi cu volan pe partea dreaptă, și se deplasa pe DJ 176, în apropierea depozitului, pe sensul de mers Frumosu – Moldovița.

În zona depozitului de bușteni Dragoșa, lucrătorii de poliție nu au identificat grupuri de persoane sau alte elemente care să constituie un pericol pentru persoana respectivă.

Sorin Tofan a explicat polițiștilor  că se afla în zonă deoarece voia să identifice eventualele sisteme de supraveghere video care ar fi surprins un eveniment din seara precedentă.

De menționat că, în continuarea verificărilor din data de  08.04.2021 privind sesizarea lui Sorin Tofan referitoare un transport ilegal de material lemnos, la 09.04.2021, ora 08,30, în Depozitul de Bușteni Dragoșa din cadrul Ocolului Silvic Vama s-au prezentat lucrători din cadrul Ocolului Silvic Vama care au procedat la inventarierea materialului lemnos încărcat în ansamblul auto suspectat de activistul de mediu, nefiind constatate nereguli.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *